ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις κορυφαίες επιλογές μετοχών για το 2013 η Capital Product Partners (CPP)
Την εμπιστοσύνη των διεθνών αναλυτών κερδίζει η ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners (CPP) του Έλληνα εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά την οικονομική κρίση και το απρόβλεπτο 2013 για τον κλάδο της ναυτιλίας.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται για το όνομα της εν λόγω ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας, από τον επικεφαλής αναλυτή αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, στον κλάδο της ναυτιλίας, Michael Webber.

Ο κ. Webber αναφέρει, σε ανάλυσή του, ότι οι ΗΠΑ μπορούν να απορροφήσουν τις ζημιές που θα προκύψουν από την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε ο μεγαλύτερος ναυτιλιακός όμιλος της Νέας Υόρκης Overseas Shipholding, χωρίς να διακοπεί η ετήσια διανομή μερίσματος των 0,93 δολαρίων ανά μετοχή -και αυτό, κατά την άποψή του, οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι κατά ένα μεγάλο μέρος αυτής της συνεχούς διανομής προέρχεται από την υποστήριξη της ελληνικής Capital Product Partners, η οποία έχει ναυλώσει 11 πλοία, και συνεχίζει αναφέροντας ότι αναμένει μεγαλύτερη συμμετοχή με επιπρόσθετα κέρδη για το νέο έτος.

Σύμφωνα με τον Webber, θα υπάρξει ριζική βελτίωση στα δεξαμενόπλοια και σημειώνει ότι η μετοχή της ναυτιλιακής του κ. Μαρινάκη αποτελεί κορυφαία επιλογή για το 2013.

Αντίθετα, σύμφωνα πάντα με τον αναλυτή, οι εταιρείες Golar LNG Partners, Teekay Offshore Partners, Teekay LNG Partners και Navios Maritime Partners δεν είναι μεταξύ των φαβορί.

Παράλληλα, ο Webber υποστήριξε ότι το 2013 αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμο, λόγω της θετικής τάσης στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου καυσίμου και της ζήτησης στα δεξαμενόπλοια, καθώς και λόγω των εξελίξεων και αλλαγών στον τομέα της φορολογίας.

dealnews

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης