Τη θέλησή τους να επενδύσουν στην Ελλάδα εξέφρασε το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο εφοπλιστικός θα δώσει κεφάλαια για να στηρίξει τη Ναυτική Εκπαίδευση δίνοντας χρήματα για να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού με νέες τεχνολογίες, κτηριακές υποδομές κα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες όμως δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, το ποσό ίσως φθάσει και τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη διεθνή πρωτοπορία της Ελλάδας στην ναυτιλιακή βιομηχανία χώρας, έχει επιλέξει τρεις συγκεκριμένες δράσεις:

1) τον εκσυγχρονισμό και την κατάλληλη υποστήριξη του νηολογίου με στόχο την ενίσχυση της ελληνικής σημαίας και την προσέλκυση ναυτιλιακού συναλλάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2) τη δημιουργία μιας ενιαίας ναυτιλιακής θυρίδας για την εξυπηρέτηση των χρηστών της ναυτιλίας, αλλά και την προσέλκυση μεγάλων εταιρειών διαχείρισης και ανάπτυξης εμπορικών στόλων, μέσω της εξάλειψης της γραφειοκρατίας και της αποτελεσματικής επί 24ώρου βάσεως παροχής υπηρεσιών.

3) την προσέλκυση στην Ελλάδα εταιρειών παροχής βοηθητικών προς τη ναυτιλία υπηρεσιών.

Επίσης οι Έλληνες εφοπλιστές για μία ακόμη φορά είπαν ότι θα φέρουν περισσότερα πλοία στην ελληνική σημαία. Επίσης τόνισαν ότι θα δώσουν δουλειά σε Έλληνες ναυτικούς σε μία προσπάθεια να συμβάλουν στη μείωση της ανεργία.

Marinews.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης