Επιφυλακτικές θα πρέπει να είναι οι τράπεζες όσο αφορά τη χρηματοδότηση της ναυτιλίας, σύμφωνα με τους Γερμανούς οι οποίοι το «φυσάνε και δεν κρυώνει» μετά την οικονομική καταστροφή που έπαθαν με την κατάρρευση της ναυλαγοράς εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι Γερμανοί τραπεζικοί δεν είναι αισιόδοξοι για το μέλλον παρά την άνοδο της ναυλαγοράς του ξηρού φορτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επεσήμαναν πρόσφατα στο Maritime Cyprus Conference εκπρόσωποι του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, «οι τράπεζες με βάση τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία τέσσερα με πέντε χρόνια σε συνδυασμό με τις προοπτικές άμεσης ανάπτυξης της ναυλαγοράς θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικές στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών».

Αντιθέτως η ελληνική εφοπλιστική κοινότητα εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η πρόσφατη ανάκαμψη της αγοράς θα συνεχιστεί και δεν θα είναι παροδική και πως οι τράπεζες που χρηματοδοτούν τη ναυτιλία θα έρθουν πιο κοντά στην ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία και ειδικότερα οι ευρωπαϊκές.

Έλληνες πλοιοκτήτες, για να δείξουν τη δύναμη του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο έφεραν ως παράδειγμα τη συμμετοχή του Harvard University Fund σε κοινοπραξία με μεγάλη ελληνική εφοπλιστική οικογένεια όπου έχει κεφάλαιο 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

newmoney.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης