Τριακόσια επτά εκατ. δολάρια σκοπεύει να δαπανήσει η βρετανική κυβέρνηση προκειμένου να ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα του λιμενικού της συστήματος αρχής γενομένης από το λιμάνι του Φελιξστόου, για το οποίο θα δαπανηθεί το εν λόγω ποσό. Η απόφαση ελήφθη πρόσφατα μετά από επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Ν. Κάμερον, κατά την διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε να εκπονηθεί πλάνο δράσεων προκειμένου να μπορεί το λιμάνι λίαν προσεχώς και κατά πάσα πιθανότητα εντός του 2015 να μπορεί να υποδεχθεί και εξυπηρετήσει τα μεγάλα πλοία της κατηγορίας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Τα βρετανικά λιμάνια βρίσκονται στο επίκεντρο του transshipment αλλά και σε μια σειρά άλλων δράσεων που συνδέονται με τα μεγάλα λιμάνια της Β. Ευρώπης όσον αφορά μεταφορτώσεις με προορισμό τα λιμάνια της Αμερικής.
Το τελευταίο διάστημα η βρετανική κυβέρνηση έχει προωθήσει στο σύνολό τους, τους σχεδιασμούς για επενδύσεις ιδιωτικές και μη, σε μια προσπάθεια να βρίσκεται πάντα σε παράλληλο βηματισμό με τα διεθνώς ζητούμενα αλλά και τις εξελίξεις του ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων λιμένων όπου η Βρετανία επιθυμεί διακαώς λιμάνια της να διαδραματίζουν ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα.
theseanation

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης