Μπορεί ο Νότος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «ταλανίζεται» από την αγωνιώδη προσπάθεια να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ βιώνοντας τις δυσκολίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης αλλά στη Γερμανία τα πράγματα μάλλον είναι λίγο χειρότερα.

Ο λόγος βέβαια για την επιχειρούμενη συνένωση ναυτιλιακών επιχειρήσεων που τώρα ταλανίζονται από την αδυναμία του οικοδομήματος του χρηματοπιστωτικού αλλά και φορολογικού επί του οποίου αναπτύχθηκαν να αντεπεξέλθει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν αδύνατη θεωρούν ειδικοί και αναλυτές την προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στην κρίση μέσω της συνένωσης των Γερμανικών ναυτιλιακών εταιριών καθώς το Γερμανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει «στραγγίξει τις κάνουλες» και η επενδυτική βάση των μετόχων, που τύγχαναν ειδικών φορολογικών απαλλαγών για επενδύσεις στο ναυτιλιακό τομέα αδύνατον να «βρεθεί» και πόσο μάλλον να «συντονιστεί» για μία «από κάτω» στήριξη της μετοχικής πλατφόρμας.

Τα μεγέθη είναι «μικρά» και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, που βιώνει «κρίση ανασφάλειας» αδυνατεί έως αδιαφορεί στο να στηρίξει καταστάσεις με άγνωστη ρότα.

Το γεγονός σύμφωνα με τους πλέον αυστηρούς επικριτές «θυμίζει κάτι από Κυριακάτικη αγορά προσφορών» όπου ελληνικοί και κινεζικοί εφοπλιστικοί κύκλοι «περιδιαβαίνουν» αγοράζοντας σε καλές τιμές πλοία που συνολικά αποστερούν από το Γερμανικό νηολόγιο δύναμη αλλά και από την μέχρι χθες «Γερμανική υπεροχή» στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων. Τομέα που η ελληνική πλευρά έχει στρέψει έντονα την προσοχή της εσχάτως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Theseanation.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης