ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευχάριστα εξέπληξε τη Wall Street η Δαναός, σημειώνοντας σημαντικά κέρδη στη χτεσινή συνεδρίαση, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι ΗΠΑ-κάτοχοι εμπορευματοκιβωτίων- ανακοίνωσαν καθαρά κέρδη $ 13,4 εκ. το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου, σε σχέση με το κέρδος των $ 9,3 εκατ. 12 μήνες πριν.

Το προσαρμοσμένο πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $ 13,9 εκατ. ή 0,13 δολάρια στα κέρδη ανά μετοχή, η οποία ήταν 0,02 δολάρια υψηλότερα από τις προβλέψεις της Wall Street.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν στα $ 146.1 εκατ. από $ 134.2 εκατ. από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια μιας περιόδου κατά την οποία οι δανειστές της, συμφώνησαν να πουλήσει η Danaos έως και εννέα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η βάση της εταιρείας στην Αθήνα ανακοίνωσε ότι έχει ήδη εγείρει $ 18,8 εκατ. από την πώληση τριών πλοίων ενώ έχει ήδη συμφωνήσει να απαλλαγεί από ένα άλλο πλοίο.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της απόκτησης νέων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπό την προϋπόθεση ότι οι συμφωνίες θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι το τέλος του 2013.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Κούστας δήλωσε ότι αναμένει να δει τα δεδομένα της Αγοράς, ωστόσο δεν αναμένει «θεαματική» αλλαγή.

Σε μήνυμά του προς τους επενδυτές είπε ότι η διοίκηση θα επικεντρωθεί στην “ταχεία απομόχλευση» της εταιρείας και ελπίζει να σφραγίσει “αυξητικά τις εξαγορές των νεότερων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων” μέχρι το τέλος του 2013.

dealnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης