Σε πώληση μετοχών προκειμένου να αποκτήσει ρευστότητα 25 εκατομμυρίων δολαρίων προχωράει η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Nasdaq, Paragon Shipping, συμφερόντων Μιχάλη Μποδούρογλου. Στόχος είναι η απόκτηση δύο νεότευκτων ultramaxes φορτηγών πλοίων, χωρητικότητας 63.500 τόνων το καθένα. Τα πλοία παρήγγειλε ο Μιχ.Μποδούρογλου ως CEO της Allseas Marine στα κινεζικά ναυπηγεία Dayang Shipbuilding.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλοία θα παραδοθούν τον Μάιο και τον Ιούλιο του 2014. Η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει ότι εάν δεν πετύχει τον στόχο και αντλήσει 10 με 22 εκατομμύρια δολάρια τότε είναι υποχρεωμένη να παραλάβει το ένα από τα δύο φορτηγά πλοία. Το κάθε πλοίο κοστίζει 26,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι εταιρείες

Ο Μιχάλης Μποδούρογλου, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δύο ναυτιλιακών εταιριών εισηγμένων στο Αμερικανικό χρηματιστήριο, της Paragon Shipping και της Box Ships. Επίσης την ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρία, Allseas Marine η οποία επίσης διευρύνθηκε με απόκτηση νέων πλοίων χύδην φορτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ασχολείται με τη ναυτιλία από το 1976. Το 1991 ίδρυσε την εταιρεία διαχείρισης πλοίων, Allseas Marine S.A.

Η Paragon δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2006, ενώ τον Αύγουστο του 2007 εισήχθηκε στο χρηματιστήριο Nasdaq αντλώντας 152,8 εκατ. δολάρια. Τον Μάρτιο του 2010 η εταιρεία μεταφέρθηκε στο χρηματιστήριο του NYSE. Ο στόλος της αποτελείται από 12 φορτηγά πλοία με μέσο όρο ηλικίας 6,8 ετών, ενώ έχει 4 πλοία υπό κατασκευή.

Το 2010 η Paragon αποφάσισε να διαφοροποιήσει τις επενδύσεις της στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Έτσι, το τρίτο τρίμηνο του 2011 η θυγατρική της εταιρεία Box Ships Inc εισήχθηκε στο NYSE. Η Paragon πούλησε στη Box Ships όλα τα πλοία της μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων παραμένοντας με τα φορτηγά πλοία. Η Box Ships έχει 9 πλοία με μέσο όρο ηλικίας 7 ετών.

newmoney

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης