Για μία ακόμη χρονιά η Lloyd’s δημοσίευσε τη λίστα με τους εκατό ισχυρότερους ανθρώπους της παγκόσμιας ναυτιλίας. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Xu Lirong της κινεζικής Cosco. Στην 7η θέση της λίστας βρίσκεται ο Γιάννης Αγγελικούσης.

Δείτε τους 10 πρώτους Έλληνες που βρίσκονται στη λίστα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Γιάννης Αγγελικούσης

Είναι ο ισχυρότερος Έλληνας εφοπλιστής. Η Angelicoussis Shipping Group έχει εξασφαλίσει μια σταθερά σημαντική παρουσία σε κάθε τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Γιώργος Προκοπίου

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους ιδιοκτήτες τάνκερ στον κόσμο. Ο κ. Προκοπίου άντεξε την ύφεση που είχε ο κλάδος και τώρα η εταιρεία του τώρα αποκομίζει τα κέρδη της εμπιστοσύνης που έδειξε ο ίδιος στον κλάδο.

3. Αγγελική Φράγκου

4. Γιώργος Οικονόμου

5. Πέτρος Γ. Λιβανός

6. Πέτρος Παππάς

Ο Πέτρος Παππάς είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα ένας από τους σημαντικότερους «παίκτες» στην ελληνική ναυτιλία.

7. Ο Νίκος Τσάκος

Ο Νίκος Τσάκος, γιος του εφοπλιστή Καπετάνιου Παναγιώτη Τσάκου, γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Κατάγεται από παραδοσιακή ναυτική οικογένεια των Καρδαμύλων της Χίου.

8. Κωστής Κωνσταντακόπουλος στην 50η θέση από την 52η πέρυσι

Διευθύνει τον ναυτιλιακό βραχίονα των οικογενειακών επιχειρήσεων και διοικεί τον όμιλο Costamare με μαεστρία και τον αναπτύσσει συνεχώς ακόμη και την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

9. Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών

Βρίσκεται στο «τιμόνι» της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) για τρίτη συνεχή φορά, ενδεικτικό της ευρείας αποδοχής που τυγχάνει από τον κόσμο του εφοπλισμού. Ο Θ. Βενιάμης κατάγεται από το Βροντάδο της Χίου και ο πατέρας του ήταν καπετάνιος.

10. Πέτρος Γεωργιόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης