ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Seanergy Maritime Holdings ολοκλήρωσε την έξοδό της από τον τομέα πλοίων τύπου capesize, με την πώληση της θυγατρικής της, Bulk Energy Transport (ΒΕΤ).

Η εισηγμένη στο Nasdaq, Seanergy του Βίκτωρα Ρέστη, πούλησε την ΒΕΤ στην εταιρεία Ι.M.I. Holdings Corp. Μαζί με την εταιρεία πουλήθηκαν και δυο Capesize Dry Bulk μεταφορικής ικανότητας 313,061 dwt και μέσου όρου ηλικίας 19,3 έτη.

Ετσι, η Seanergy μένει με ένα στόλο που αποτελείται από δύο panamax, δύο supramax, και οκτώ Handysize πλοία μεταφοράς χύδην φορτίου, με συνολική μεταφορική ικανότητα περίπου 468.500 dwt και μέσο όρο ηλικίας του στόλου13,9 χρόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ολοκλήρωση της πώλησης της BET σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδικασία αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Συγκεκριμένα, μετά την πώληση της BET το συνολικό χρέος της εταιρείας και των θυγατρικών της έχει μειωθεί κατά περίπου 46,7 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση μιας βιώσιμης κεφαλαιακής διάρθρωση για την εταιρεία μας », αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σταμάτης Τσάνταλης .

dealnews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης