Πρόταση για κοινά έργα ναυπήγησης με Hyundai Heavy Industries

Πρόταση για κοινά έργα ναυπήγησης με Hyundai Heavy Industries

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 09:29Με τον πρόεδρο της Hyundai Heavy Industries, Oi-Hyun KIM και τον αντιπρόεδρο της ίδιας εταιρείας, Y.D PΑΡΚ, συναντήθηκε χθες ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΔΟΣ), Παναγιώτης Μίχαλος, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κορέα, όπου ηγείται επιχειρηματικής αποστολής των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO).
 
Ο κ. Μίχαλος, αφού τόνισε την εδραιωμένη συνεργασία μεταξύ Κορέας και Ελλάδας, στον ναυτιλιακό τομέα και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχέσεων, με βάση τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με την αναβάθμιση της γεωπολιτικής σημασίας της χώρας μας, υπογράμμισε τη σημασία της ένταξης των ελληνικών εταιρειών ναυτιλιακού και ναυπηγικού εξοπλισμού στους καταλόγους προμηθευτών της Hyundai, με την ευκαιρία της συμμετοχής εταιρειών μελών της HEMEXPO στην έκθεση Marine Tech 2014 που ξεκινά στις 29 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Changwon, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ των κορεατικών ναυπηγείων και των Ελλήνων εκθετών.
 
Παράλληλα αναφέρθηκε στις δυνατότητες μεταφοράς μέρους των δραστηριοτήτων των ναυπηγείων της Hyundai στην Ελλάδα, με κοινά έργα ναυπήγησης ή επισκευής πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κόμβος για παρόμοιες δραστηριότητες σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
 
Τέλος ο κ. Μίχαλος ζήτησε, από τους συνομιλητές του να συνεκτιμήσουν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην Ελλάδα, αφενός με τη συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Πειραιά, ο οποίος έχει μετατραπεί σε παγκόσμιας εμβέλειας κόμβο logistics και αφετέρου με τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, που αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική της σημασία, χάρη στις οποίες η χώρα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ευρύτερο επιχειρησιακό κόμβο, μέσω του οποίου εταιρείες μπορούν να προωθήσουν τις δραστηριότητες τους στη Ν.Α. Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.(dealnews)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014, 09:30


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα