ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμφωνία με τους δανειστές της που περιλαμβάνει αλλαγές σε όρους των δανείων και αναβολή στην καταβολή των δόσεων ανακοίνωσε η Star Bulk, η εισηγμένη στον Nasdaq, εταιρεία του Ελληνα εφοπλιστή, Πέτρου Παππά.

Η Star Bulk σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι συμφώνησε με την Commmerzbank για την αναβολή καταβολής δόσεων ύψους 16,7 εκατ. δολ. ποσό που αντιπροσωπεύει το 60% της αξίας των δόσεων που θα έπρεπε να καταβάλει η εταιρεία το 2013 και το 50% των δόσεων για το 2014, καθώς και στην προπληρωμή 2 εκατ. δολ. Τα υπόλοιπα ποσά των δόσεων που δεν καταβάλλονται μεταφέρονται στη λήξη του δανείου που είναι το τέταρτο τρίμηνο του 2016.

Σε ό,τι αφορά τη δανειακή σύμβαση με την τράπεζα HSH Nordbank, η Star Bulk συμφώνησε στην αναβολή καταβολής ποσού τουλάχιστον 3,5 εκατ. δολ. για τα επόμενα οκτώ τρίμηνα και στην απελευθέρωση παράλληλα 7 εκατ. δολ. τα οποία διακρατούνταν ήδη από την HSH Nordbank ως προκαταβολή για την πληρωμή του δανείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραίτηση από ρήτρες

Τέλος, όλοι οι δανειστές της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων της ABN AMRO Bank και της Credit Agricole έχουν συμφωνήσει να παραιτηθούν από ορισμένες ρήτρες των δανείων. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της εταιρείας, Σπύρος Καπράλος τόνισε ότι οι συμφωνίες που επετεύχθησαν με τους δανειστές θα βοηθήσουν ώστε η εταιρεία να ανταποκριθεί στις πιέσεις που ασκούν οι χαμηλοί ναύλοι και οι χαμηλές αξίες των πλοίων.

Μετά την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων το break even point μειώθηκε κατά 4.000 δολάρια στα 9.500 δολάρια ανά πλοίο πρόσθεσε ο κ. Καπράλος. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας κ. Σίμος Σπύρου σχολίασε ότι η συμφωνία με τους δανειστές μας βελτιώνει τις επιχειρηματικές προοπτικές της εταιρείας.

Η Star Bulk ελέγχει ένα στόλο από 14 πλοία ξηρού φορτίου, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1,47 εκατ. dwt.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης