Συνωστισμός τάνκερ στη Σιγκαπούρη

Συνωστισμός τάνκερ στη Σιγκαπούρη

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Μαΐου 2016, 15:51
Ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός τάνκερ παρατηρήθηκαν να είναι αγκυροβολημένα στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σιγκαπούρης, εν μέσω προσδοκιών των επιχειρηματιών ότι, μετά από σχεδόν δύο ετών χαμηλά, πρόκειται να σημειωθεί ανάκαμψη στην τιμή του αργού πετρελαίου, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Υπολογίζεται ότι 40 δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν περίπου 47,7 εκατ. βαρέλια πετρελαίου παρατηρήθηκαν να είναι σταθμευμένα στα ανοικτά των ακτών του σημαντικού κόμβου διύλισης πετρελαίου.

Η μεγάλη κίνηση πλοίων είχε μετατρέψει τα Στενά της Μαλάκα, ένα βασικό πέρασμα για τη διεθνή ναυτιλία, σε έναν “άνευ προηγουμένου χώρο στάθμευσης πλοίων, ανέφερε το οικονομικό blog Zero Hedge.

e-nautilia.gr

Η χρήση των πλοίων, ως πλωτές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, οι οποίες κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια την ημέρα, αντί για μέσα μεταφοράς πετρελαίου προς πώληση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως μια προσδοκία ότι οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν στο εγγύς μέλλον και, επομένως, να καλύψουν τα έξοδα αποθήκευσης.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Μαΐου 2016, 17:52


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα