Έχοντας δεχθεί πλήγμα από τα χαμηλά ναύλα φορτίου και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, η δανική εταιρεία A.P. Moller-Maersk θα «σπάσει» σε δύο ξεχωριστές μονάδες μεταφορών και ενέργειας, στο πλαίσιο μιας πολυαναμενόμενης αναδιάρθρωσης που ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο όμιλος, με ιστορία 112 ετών, θα επικεντρωθεί στις βασικές δραστηριότητες μεταφορών και επιμελητείας (logistics), που θα περιλαμβάνουν τις Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer και Maersk Container Industry. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναζητήσει λύσεις για τις πετρελαϊκές της μονάδες και τις σχετιζόμενες με αυτές δραστηριότητες εντός 24 μηνών. Αυτές αναμένεται να διαχωριστούν από τη βασική εταιρεία είτε ως μεμονωμένες εταιρείες είτε ως συνδυαζόμενες μονάδες «υπό τη μορφή κοινοπραξιών, συγχωνεύσεων, ή εισαγωγής στο χρηματιστήριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο διαχωρισμός των μονάδων μεταφορών και επιμελητείας και των μονάδων πετρελαίου και των σχετικών με αυτές δραστηριότητες σε δύο ανεξάρτητους βραχίονες μονάδες θα μας δώσει τη δυνατότητα να επικεντρωθούμε στις αντίστοιχες αγορές» δήλωσε ο πρόεδρος Μάικλ Πραμ Ρασμούσεν.

Η Maersk Line, η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων, έχει πληγεί από τα πολύ χαμηλά ναύλα φορτίου, ενώ η πετρελαϊκή μονάδα του ομίλου βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μείωση των τιμών του αργού κατά 60% από τα μέσα του 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης