Ο Σύλλογος Φορτωτών Κίνας, η Ένωση Εφοπλιστών της Κίνας, η Ένωση Λιμένων Κίνας καθώς και η Shanghai Shipping Exchange, ήταν μεταξύ των ομάδων που το αρμόδιο Εμπορίου της Κίνας ζήτησε τη γνώμη τους για την Ρ3 καθώς οι κινεζικές αρχές έχουν θέσει το εν λόγω ζήτημα στο «μικροσκόπιο» της αντιμονοπωλιακής πολιτικής με ορίζοντα να αποφανθούν μέχρι τον προσεχή Μάιο.

Ο ορίζοντας που έχει τοποθετηθεί να γνωστοποιηθεί η Κινεζική γνωμοδότηση ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στην Ρ3 να προχωρήσει μέχρι τότε σε δραστηριότητες στο χώρο ευθύνης των Κινεζικών αρχών και με δεδομένα τα σχέδια για ενεργοποίηση της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το εύρος των δραστηριοτήτων που θα καλύψει η Ρ3 αγγίζει το 60% των εξαγωγικών δραστηριοτήτων της Κίνας γεγονός που δημιουργεί εύλογα φοβίες ως προς τη διαμόρφωση τιμών διαμετακόμισης αλλά και στρεβλώσεων στον ανταγωνισμό των Κινεζικών προϊόντων ενώ δεν έχει ακόμη καταγραφεί ευκρινώς το ισοζύγιο θετικών ή αρνητικών θέσεων επί του θέματος. Το οποίο έχει απασχολήσει την ΕΕ αλλά και τις ΗΠΑ.

Theseanation.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης