Τηλεγράφημα στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου έστειλε ο καπετάνιος του υπό ελληνική σημαία της Αrcadia Shipmanagment η γραφειοκρατική περιπέτεια του οποίου στη Νιγηρία έληξε αισίως.
Ο καπετάν Ηλίας Κανελλόπουλος ευχαριστεί το υπουργείο για το ενδιαφέρον που έδειξε από την πρώτη στιγμή και τις υπεράνθρωπες όπως τις χαρακτηρίζει προσπάθειες που κατέβαλε από την πρώτη στιγμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλοίο κατευθύνεται στο Ρότερνταμ όπου αναμένεται να καταπλεύσει στις 12 Ιανουαρίου. Έχει 15μελές πλήρωμά του εκ των οποίων 13 Έλληνες και 12 αλλοδαποί.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει πριν από δύο περίπου μήνες για το Ρότερνταμ, αλλά διέκοψαν τον πλου του πλοία του νιγηριανού πολεμικού ναυτικού, καθώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαπιστώθηκε κάποιο γραφειοκρατικό θέμα εμπορικής φύσης, με τα έγγραφά του.

Ολο αυτό το διάστημα τόσο η πλοιοκτήτρια εταιρεία, όσο και το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ήταν σε καθημερινή τηλεφωνική επαφή με τον καπετάνιο του «Aegean Horizon», ενώ ήταν ενημερωμένο και το υπουργείο Εξωτερικών, που προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον απεγκλωβισμό του πλοίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

marinews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης