Τρένα-Αεροπλάνα vs Πλοία!

Τρένα-Αεροπλάνα vs Πλοία!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 12:08


Λιγότεροι είναι οι αισιόδοξοι για το μέλλον της ναυτιλίας σε σύγκριση με όσους βλέπουν με θετικό μάτι τις εξελίξεις στον κλάδο των σιδηροδρόμων και των αεροπορικών μεταφορών.
Σε μελέτη του δικηγορικού οίκου Norton Rose Fulbright για τον κλάδο των μεταφορών με τίτλο «The Way Ahead» το 69% όσων ρωτήθηκαν βλέπουν καλύτερες μέρες για τη ναυτιλία σε σύγκριση με το 81% για τους σιδηροδρόμους και το 75% για τις αερομεταφορές.
Για τη ναυτιλία τον πονοκέφαλο τον προκαλεί η υπερπροσφορά χωρητικότητας. Παράλληλα οι συμμετέχοντες στην έρευνα πιστεύουν στην μεγάλη τους πλειοψηφία ότι οι «μεγάλοι» της ναυτιλίας θα γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ και οι «συμμαχίες» θα αυξηθούν.
Επίσης και αυτό έχει την σημασία του νέοι παίκτες θα εμφανισθούν στον κλάδο καθώς θα παρατηρηθούν και νέες πηγές χρηματοδότησης. Οι πιο δημοφιλείς πηγές χρηματοδότησης στον κλάδο παραμείνουν οι μέτοχοι και τα ίδια κεφάλαια, όπως και ο τραπεζικός δανεισμός, όμως η τρίτη  πιο δημοφιλής επιλογή είναι τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος σε δημοτικότητα όπως επίσης και οι κεφαλαιαγορές και οι αγορές ομολόγων.
Ταυτόχρονα οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 66% πιστεύουν ότι οι ναύλοι θα αυξηθούν. Στο τομέα των επιβατηγών πλοίων ποσοστό 77% πιστεύει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός  των επιβατών.
Τέλος ανησυχίες εκφράζονται για τις τιμές των καυσίμων. Η έρευνα έγινε σε 850 στελέχη των μεταφορών εκ των οποίων 380 ήταν από αεροπορικές εταιρείες, 215 από τους σιδηροδρόμους και 260 από την ναυτιλία.
theseanation

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014, 12:10


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα