Στη διάθεση μετοχών προχωρεί η Tsakos Energy Navigation (TEN) με στόχο την άντληση εσόδων για να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η ΤΕΝ θα διαθέσει 10 εκατ. μετοχές, ενώ η οικογένεια Τσάκου προτίθεται να αποκτήσει το 10% των μετοχών αυτών. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη για τη διάθεση επιπλέον 1,5 εκατ. μετοχών εάν ζητηθούν από τους αναδόχους. Η εταιρεία εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τη διάθεση των μετοχών θα ανέλθουν στα 76,4 εκατ. δολ. με βάση υπολογισμού την τιμή της μετοχής στις 13 Απριλίου (8,04 δολ.). Χθες η τιμή της μετοχής κυμαινόταν στα 7,16 δολ., στη μέση της συνεδρίασης του NYSE.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τράπεζες Credit Suisse Morgan Stanley είναι ανάδοχοι της έκδοσης, στην οποία συμμετέχουν ακόμη οι Clarkson Capital Markets και η Dahlman Rose.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΝ προχώρησε πρόσφατα στη σύναψη συμβολαίου για την κατασκευή ενός νεότευκτου πλοίου μεταφοράς LNG με ορίζοντα παράδοσης το πρώτο τρίμηνο του 2015. Η συμφωνία περιλαμβάνει και οψιόν για την κατασκευή ενός ακόμη.

Επίσης ναυπηγεί δύο shuttle tanker, ενώ έχει οψιόν για την απόκτηση δύο ακόμη νεότευκτων δεξαμενοπλοίων 158.000 dwt το ένα. Με την προσθήκη των νέων αγορών, ο στόλος της θα αυξηθεί στα 51 πλοία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τομέας του φυσικού αερίου μαζί με τον κλάδο των δεξαμενοπλοίων τύπου shuttle tanker (μεταφορά πετρελαίου από θαλάσσιες γεωτρήσεις) θα παίζει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς της εταιρείας, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΝ, Νίκος Τσάκος.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης