Χρηματοδοτική ένεση αξίας 10 εκατ. δολ. δέχθηκε η εισηγμένη στο ΝYSE ναυτιλιακή εταιρεία Paragon Shipping από τον ιδρυτή και βασικό της μέτοχο κ. Μιχάλη Μποδούρογλου, προκειμένου να σταθεί δυνατή μια συμφωνία διακανονισμού των οφειλών της με τους δανειστές της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία εταιρεία που συνδέεται με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Paragon Shipping, Μιχάλη Μποδούρογλου τοποθέτησε 10 εκατ. δολ. για την αγορά 4.901.961 μετοχών της Paragon Shipping, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες, προκειμένου αυτές να παραιτηθούν από κάποιες ρήτρες των δανείων τους.

Για να εξαλειφθεί κάθε αμφιβολία ως προς την τήρηση των βασικών προϋποθέσεων που ορίζουν οι δανειακές μας συμβάσεις συμφώνησα με τα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας να αγοράσω μετοχές της Paragon αξίας 10 εκατ. δολ. δήλωσε ο κ. Μποδούρογλου.

Η συναλλαγή αυτή ενισχύει την οικονομική θέση της εταιρείας και διασφαλίζει ότι θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται και στις απαιτήσεις που θέτει η χρηματιστηριακή νομοθεσία, πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές αποκτήθηκαν στην τιμή των 2,04 δολαρίων, με μία έκπτωση κατά 11% από την τιμή των 2,3 δολαρίων που έκλεισαν στο ταμπλό του ΝYSE την παραμονή των Χριστουγέννων (24 Δεκεμβρίου). Χθες η τιμή της μετοχής στο μέσο της συνεδρίασης κυμαινόταν στα 2,33 δολάρια (+ 1,30%).

Επαναγορά

Η Paragon έχει το δικαίωμα (όχι την υποχρέωση) να επαναγοράσει τις μετοχές στην ίδια τιμή μέχρι τις 29 Μαρτίου του 2013 ή και σε κάθε στιγμή που οι ρήτρες των δανείων της εταιρείας θα το επιτρέπουν.

Η Paragon Shipping είναι η μία από τις δύο εταιρείες που ο κ. Μποδούρογλου έχει εισάγει στην Wall Street. Η άλλη είναι η Box Ships η οποία δημιουργήθηκε με απόσχιση από την Paragon.

H Paragon η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού χύδην φορτίου με ένα στόλο από 14 πλοία (συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων υπό ναυπήγηση εκ των οποίων δυο είναι containerships), ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2012 ζημιές ύψους 18,7 εκατ. δολ. έναντι κερδών 0,3 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο του 2011 και έσοδα ύψους 12,9 εκατ. δολ. έναντι 19,7 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Για το εννεάμηνο του 2012 η Paragon ανακοίνωσε ζημιές ύψους 17,8 εκατ. δολ. έναντι ζημιών ύψους 11 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Αργότερα οι παραλαβές

Η Paragon Shipping αποφάσισε από κοινού με τα ναυπηγεία να μεταφέρει για αργότερα το πρόγραμμα παραλαβών των υπό ναυπήγηση πλοίων και με βάση το νέο σχεδιασμό τα δύο πλοία τύπου handysize θα παραληφθούν το πρώτο και τέταρτο τρίμηνο του 2013, ενώ τα δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το δεύτερο τρίμηνο του 2014.

Ναυτεμπορική

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης