ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνάντηση συνεργασίας με εκπροσώπους των Μικρασιατικών σωματείων και συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά είχε την περασμένη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, με αντικείμενο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη του Μικρασιατικού πολιτισμού.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης και η προϊσταμένη της ΚΣΤ’ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κα. Στέλλα Χρυσουλάκη.

Μετά από εκτενή συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας έλαβαν το λόγο και εξέφρασαν τις απόψεις τους όλοι οι συμμετέχοντες, αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Η προκήρυξη καλλιτεχνικού διαγωνισμού για την δημιουργία αναθηματικής στήλης προς τιμήν των προσφύγων που έφτασαν στον Πειραιά μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Το μνημείο θα τοποθετηθεί σε σημείο που θα επιλεγεί στο λιμάνι του Πειραιά, κατά προτίμηση σε κάποιο από τα σημεία στα οποία αποβιβάστηκαν οι πρόσφυγες.

2. Προωθείται η δημιουργία Μουσείου του Μικρασιατικού Ελληνισμού, στο πλαίσιο της «Πολιτιστικής Ακτής». Για τον σκοπό αυτό σύντομα θα δρομολογηθούν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την μελέτη και ένταξη του έργου στο πλαίσιο του προγράμματος.

 Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ένωσης Σμυρναίων Αθηνών, της Ένωσης Μικρασιατών Κερατσινίου, του Συλλόγου Ανακιωτών, της Αδελφότητας Βιθυνών, της Ένωσης Δαρδανελιωτών, της Ένωσης Εφεσίων, της Ένωσης Μαγνησίας, της Ένωσης Ρενκιωτών, της Ένωσης Σμυρναίων, του Συλλόγου Πισιδίας και του Συλλόγου Αγίας Φωτεινής Σαλαμίνας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης