Διάλεξη για την παιδεία με τον καθηγητή Χρ. Γιανναρά

Διάλεξη για την παιδεία με τον καθηγητή Χρ. Γιανναρά

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, 11:02


Η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών και των  Ελληνικών Γραμμάτων,  διοργανώνει διάλεξη με θέμα: «Ποια Παιδεία εγγυάται ανάπτυξη» με ομιλητή τον καθηγητή  του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστο Γιανναρά. 
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Ιωνίδειο Σχολή ( είσοδος επί της οδού Σωτήρος Διός 17-πεζόδρομος ) την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 19:30.
 Ο καθηγητής κ. Χρήστος  Γιανναράς  είναι γνωστός για   την επιστημονική κατάρτιση και  την ευθύτητα του λόγου του και δίκαια θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους  σύγχρονους Έλληνες διανοούμενους. 
Μετά το πέρας της διάλεξης θα ακολουθήσει διάλογος  με τον ομιλητή και θα δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να θέσει ερωτήσεις πάνω στο θέμα της εισήγησής  του.
Η είσοδος  είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παραθέτουμε σύντομο βιογραφικό του ομιλητή.
   Ο Χρήστος Γιανναράς είναι σύγχρονος Έλληνας καθηγητής φιλοσοφίας και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 1935. Σπούδασε θεολογία στην Αθήνα και φιλοσοφία στη Βόννη και το Παρίσι (Σορβόνη). Διδάκτωρ φιλοσοφίας της Faculté des lettres et sciences humaines του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επίσης, είναι επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, του St Vladimir's Orthodox Seminary της Νέας Υόρκης και της Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης.
Από το 1982 μέχρι το 2002 υπήρξε τακτικός καθηγητής της Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, όπου δίδαξε φιλοσοφική ορολογία και μέθοδο, πολιτική φιλοσοφία και πολιτιστική διπλωματία. Επίσης έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. 
Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο και πολλά από τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 10 τουλάχιστον ευρωπαϊκές γλώσσες.
Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε υπότροφος του γερμανικού Ιδρύματος  "Alexander von Humboldt Stiftung". Είναι εκλεγμένο μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων, καθώς επίσης και της Academie International des Sciences Humaines (Βρυξέλλες). Παρέμβαινε και συνεχίζει να παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα μέσω τακτικής αρθρογραφίας στις εφημερίδες, Το Βήμα, παλαιότερα, επί 13 χρόνια, και από το 1993 μέχρι σήμερα στην Καθημερινή, με παράλληλες τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, 11:03


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα