Άνθρωποι του πολιτισμού, κριτικοί της τέχνης ,πολιτικοί  και δημιουργοί από όλους τους χώρους των τεχνών, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης του Χρήστου Μποκόρου «Τα στοιχειώδη», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,  το Σάββατο 4 Απριλίου, τα οποία πραγματοποιήθηκαν από τον Υπ. Πολιτισμού κ. Νίκο Ξυδάκη, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΘΠ Νίκου Διαμαντή.
Βαθύς γνώστης του έργου του Χρήστου Μποκόρου, ο Υπ.  Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης , αναφερόμενος στη σημασία αυτής της έκθεσης, στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σημείωσε:  Για τη ζωγραφική δεν μιλάς γιατί η ζωγραφική μιλάει από μόνη της. Το έργο του Μποκόρου, ενός από τους μεγάλους ζωγράφους της γενιάς του, αποτελεί έναν στοχασμό στην ουσία της ζωής.»
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης  Μώραλης , αναφέρθηκε στον δημιουργό Χρήστο Μποκόρο  αλλά και στην ευρύτητα του προγράμματος του ΔΘΠ. «Εγκαινιάζουμε σήμερα την έκθεση του Χρήστου Μποκόρου, ενός πολύ σημαντικού Έλληνα ζωγράφου, που ζει στον Πειραιά, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αγκαλιάζει όλες τις μορφές τέχνης με θέατρο, εικαστικά και μουσική, δημιουργώντας έτσι ένα σύνολο παρέμβασης στον χώρο του πολιτισμού. Βασικός μας στόχος είναι το Δημοτικό Θέατρο να υποδεχτεί όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορεί, Πειραιώτες και μη. Παράλληλα παίζεται και για λίγες παραστάσεις το «Τρίτο Στεφάνι», σε σκηνοθεσία του προηγούμενου καλλιτεχνικού διευθυντή Τάκη Τζαμαριά, μια  πολύ επιτυχημένη παράσταση με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Θεωρώ ότι ξεκινάμε δυναμικά το νέο πρόγραμμα και είμαστε αισιόδοξοι. Είναι μια σημαντική ημέρα για τον Πειραιά. Είναι χαρά και τιμή να φιλοξενούμε έναν τόσο σημαντικό ζωγράφο». 
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής, αναφέρθηκε στην επικαιρότητα  της έκθεσης «Τα στοιχειώδη»  υπογραμμίζοντας  ότι η κρίση μπορεί να γίνει η αφετηρία για νέο ξεκίνημα. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο Νίκος Διαμαντής τόνισε: «Η συγκεκριμένη έκθεση δημιουργεί ένα δίχτυ που ενώνει το παρελθόν με το παρόν και μας βηματίζει προς το μέλλον. Άνοιξη ,Σάββατο του Λαζάρου και μέσα από τις μυρωδιές της Άνοιξης, η κρίση που συντελείται μέσα και έξω από την ψυχή μας, μπορεί να αποτελέσει αφετηρία, έχοντας σαν οδηγό τα στοιχειώδη, τα χρειώδη της ζωής μας»
Tην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση των εγκαινίων έκλεισε ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Πολιτισμού και Μέσων Επικοινωνίας, Βασίλης Καραποστόλης ,ο οποίος έκανε ένα πολιτικό και κοινωνικό σχόλιο πάνω στα «Στοιχειώδη» του Χρήστου Μποκόρου.»Πιστεύαμε ότι οι αλλαγές θα συντελούνται με βηματισμό κατεύθυνσης προς την ευμάρεια και την υλική απολαβή. Mας διέψευσε η εποχή. Έρχεται λοιπόν τώρα η έκθεση του Μποκόρου, να δώσει νόημα στην ουσία της επιλογής, στα στοιχειώδη όπως προκύπτουν από τις επιλογές μας».
Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση του Χρήστου Μποκόρου «Τα στοιχειώδη» θα φιλοξενείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έως τις 30 Σεπτεμβρίου.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης