Το ντεμπούτο της στη διεθνή σκηνή κάνει η ταινία μικρού μήκους Kepler της Polyeco συμμετέχοντας στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα μεγάλων φεστιβάλ του εξωτερικού με αφετηρία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γλασκώβης (Επίσημο Διαγνωστικό Glasgow Short Film Festival) που θα διεξαχθεί στις 11 – 15 Μαρτίου 2015 στη Γλασκώβη.
Επιπλέον, η ταινία Kepler θα προβληθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Kino der Kunst («κινηματογράφος και τέχνη») που θα διεξαχθεί στις 22 με 25 Απριλίου στο Μόναχο της Γερμανίας ενώ θα διαγωνιστεί επίσης στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου (ÉCU) που θα διεξαχθεί στις 10 με 12 Απριλίου 2015 στο Παρίσι της Γαλλίας.
Λίγα λόγια για το «Kepler»
Η ταινία «Kepler» γυρίστηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας από τον video artist και κινηματογραφιστή Γιώργο Δρίβα. Ο KEPLER 186f είναι ένας νεοανακαλυφθείς μακρινός πλανήτης που γεννά προσδοκίες για ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει μέγεθος, ατμόσφαιρα και έδαφος αντίστοιχο με της Γης και δυνητικά θα μπορούσε να φιλοξενήσει ζωή.
Με τα μάτια του καλλιτέχνη είναι ένας πλανήτης στον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μετοικήσουν όταν πλέον οι συνθήκες στη Γη θα ήταν αβίωτες. Το Kepler είναι ένα πολιτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας. Μπορεί να διαδραματίζεται στο εδώ και τώρα ή στο αύριο σε κάποιο άλλο σημείο του πλανήτη.
Η Πρωτοβουλία της Polyeco για την Σύγχρονη Τέχνη
Η παραγωγή της ταινίας «Kepler» χρηματοδοτήθηκε αποκλειστικά από την Polyeco S.A. στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας της Polyeco για την Σύγχρονη Τέχνη (Polyeco’s Contemporary Art Initiative – PCAI) η οποία στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού, θίγοντας εμμέσως το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων, το οποίο δεν είναι μόνο τεχνικό, αλλά περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίσης.
Σε μία προσπάθεια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, η Polyeco αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όχημα και δίοδο διαλόγου την τέχνη, παρουσιάζοντας σύγχρονες λύσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον.
Η πρωτοβουλία της Polyeco για την Σύγχρονη Τέχνη, δίνει το έναυσμα σε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν έργα τα οποία συμβάλουν στον διάλογο για την προστασία του περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αφυπνιστεί η περιβαλλοντική συνείδηση σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Η καλλιτεχνική αυτή πρωτοβουλία αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Polyeco, με σκοπό η σύγχρονη τέχνη να λειτουργήσει ως καταλύτης για τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών γύρω από το περιβάλλον και την προστασία του.
Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία μιας συνεκτικής συλλογής σημαντικών έργων τέχνης η οποία δεν θα παρουσιαστεί μόνο στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η Pοlyeco, αλλά θα ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο. Μία συλλογή, η οποία θα μπορεί να φιλοξενηθεί σε σημαντικά μουσεία και θα αποκτήσει την στήριξη διεθνών οργανισμών, προκειμένου να προωθηθεί η ιδέα της διαχείρισης των αποβλήτων για ένα καθαρότερο περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης