Οι Prodigy επιστρέφουν! Μία εμφάνιση που το κοινό απαιτεί και το Rockwave Festival έρχεται να την προσφέρει!

Οι Prodigy κλείνουν φέτος είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ “Experience” και έρχονται να τα γιορτάσουν στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την έμπνευση που τους πρόσφερε το ελληνικό κοινό στο περσυνό Rockwave. Ο Liam Howlett δήλωσε σχετικά “…Θα θυμόμαστε αυτό το show για πολύ καιρό… κατεβαίνεις από τη σκηνή και είσαι εμπνευσμένος να συνθέσεις κάτι… κατεβαίνοντας από τη σκηνή του TerraVibe νιώσαμε την ανάγκη να γράψουμε νέο υλικό…”

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αξεπέραστη σκηνική παρουσία, με non stop ενέργεια που ξεχειλίζει επάνω στη σκηνή και δίνει το σύνθημα για χορό μέχρι τελικής πτώσεως, με πληθώρα από super hits -“Breathe”, “Voodoo People”, “Poison”, “Firestarter”, “Smack My Bitch Up”, το κύμα των Prodigy έχει σπάσει κάθε όριο ανάμεσα στη rock και στη dance μουσική και έχει κατακτήσει σκηνές που ήταν καλά «φυλαγμένες» μόνο για καταξιωμένους ρόκερς.

O Liam για να μας βάλει στο κλίμα του καινούργιου δίσκου που ετοιμάζουν λέει “…κάθε κομμάτι θα πρέπει να μπορεί να παιχτεί σε live…αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι ο θυμός που χαρακτηρίζει τη γενιά μας…”

Οι Prodigy στην εικοσάχρονη πορεία τους έχουν πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια δίσκους, έχουν πειραματιστεί με τα πάντα και έχουν εξελίξει τον ήχο τους. Το συγκρότημα των Liam Howlett (συνθέτης/ keyboards), Keith Flint (φωνητικά) & Maxim (mc/φωνητικά) ξεκίνησε σαν underground rave συγκρότημα, για να φτάσει σήμερα να θεωρείται ένα από τα καλύτερα rock live acts του πλανήτη,… “μία από τα 50 μπάντες που πρέπει να δεις στη ζωή σου, πριν πεθάνεις” σύμφωνα με το Q magazine.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Iggy Pop

Iggy, ο άνθρωπος που σε κάθε ρυτίδα του προσώπου και του σώματος έχουν χαραχτεί οι μεγάλες στιγμές της ροκ ιστορίας. Η φωτογραφία του θα έπρεπε να κοσμεί τα λεξικά κάτω από το λήμμα rock and roll. Το rock and roll απέκτησε σαφή υπόσταση τη στιγμή που ο 19χρονος James Ostenberg πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στη σκηνή παρουσιάζοντας στον πλανήτη το φαινόμενο Iggy Pop and the Stooges.

H αντίληψη του Iggy για το ροκ συνοψιζόταν στο “Παίξε ότι θες αρκεί οι ενισχυτές να είναι στο τέρμα! Ζήσε ότι θες αρκεί να το ζήσεις σαν να μην υπάρχει αύριο”.

Οι Iggy με τους Stooges σε μια περίοδο από το 1968 έως το 1975 (που πρωτο-διαλύθηκαν) πρόλαβαν να βγάλουν τρία άλμπουμ- σταθμούς και να γράψουν αναρίθμητες επιτυχίες: “1969”, “I Wanna Be Your Dog”, “No Fun”, “Search And Destroy”, “T.V.Eye”, “Down on the Street”, “I Need Somebody”, “Gimme Danger”.

Tο 2003 ξανανεβαίνουν στη σκηνή και μας παρουσιάζουν καινούργιο άλμπουμ, το “Weirdness”. Από τότε ροκάρουν ασταμάτητα μαζί κουβαλώντας την ενέργεια δέκα συγκροτημάτων. Ο Iggy Pop μέχρι σήμερα παραμένει μια ανεξέλεγκτη ατμομηχανή όπου κάποιος ξέχασε να συνδέσει τα φρένα. Όταν ο Iggy παίζει live, οι διαστάσεις της σκηνής καταργούνται. Ήρθε η στιγμή που ο Iggy μαζί με τους Stooges θα ξανα-ανέβουν στη σκηνή του Rockwave για «να του δώσουν να καταλάβει». Δεν υπάρχουν κανόνες εδώ, παιδιά, This is raw power!

What’s next?

Ο Everlast επιστρέφει στην Ελλάδα και στο Rockwave δριμύτερος!

Ο πασίγνωστος ηγέτης των House of Pain μετά τη διάλυση του συγκροτήματος που τον έκανε διάσημο, “επαναπροσδιόρισε” τον εαυτό του και με το πολύ-πλατινένιο album “Whitey Ford Sings The Blues” πέρασε από το «πίνω μπύρες και παίζω hip hop» σε πιο μελωδικές και ακουστικές φόρμες.

Ο Everlast με τους κολλητούς του από το σχολείο έφτιαξε το συγκρότημα των House of Pain, που με το τραγούδι τους “Jump Around”, που έγινε παγκόσμια επιτυχία, άλλαξαν το πρόσωπο της hip hop μουσικής και κατάφεραν να αποδείξουν ότι δεν έχει σημασία το χρώμα του δέρματος, αρκεί να “το λέει η καρδιά σου” και αυτό που λες να είναι αληθινό.

Μετά τη διάλυσή τους ο Everlast επέστρεψε στην σόλο καριέρα του.
Το τραγούδι του “What’s it like” έγινε τεράστια επιτυχία και για το ντουέτο του με τον Carlos Santana στο τραγούδι “Put Your Lights On” κέρδισε Grammy για Best Rock Performance by a Duo.

Στις 2 Ιουλίου στη σκηνή του Terra Vibe υπόσχεται να μην αφήσει κανέναν στη θέση του! Jump around!

And last but not least…..
Perform “Unknown Pleasures”

A Joy Division Celebration

Στη σκηνή του Rockwave λοιπόν η καρδιά των Joy Division θα χτυπήσει ξανά το βράδυ της Δευτέρας 2 Ιουλίου, καθώς ο Peter Hook (μπασίστας και ιδρυτικό τους μέλος) μαζί με τους The Light -το σημερινό του συγκρότημά- θα ερμηνεύει ένα – ένα τα κομμάτια που αγαπήσαμε, το “Disorder”, το “New Dawn Fades”, το “Insight”, το “She Lost Control”, το “Shadow Play” άλλα και τραγούδια από άλλες κυκλοφορίες τους, το “Transmissions”, το “Warsaw”, το “Isolation”, και βέβαια το “Love will tear us apart” σε ένα σετ που δεν φιλοδοξεί τόσο να αναβιώσει το πνεύμα του Ian Curtis, όσο να μας θυμίσει τα όσα αυτός μας κληροδότησε: “αγάπα τα όνειρα σου ακόμα και τα ανεκπλήρωτα”…

Rockwave Festival

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012
OZZY OSBOURNE & FRIENDS
MACHINE HEAD
PARADISE LOST
UNISONIC
PLANET OF ZEUS
LUCKY FUNERAL

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012
THE PRODIGY
IGGY AND THE STOOGES
EVERLAST
PETER HOOK AND THE LIGHT
perform “Unknown Pleasures”
A Joy Dvision Celebration

Προπώληση εισιτηρίων

  • Η προπώληση των εισιτηρίων για τη Δευτέρα 2 Ιουλίου ξεκίνησε την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012
  • Τα πρώτα εισιτήρια κοστίζουν 28 ευρώ
  • Τα επόμενα εισιτήρια κοστίζουν 35 ευρώ
  • Η προπώληση των εισιτηρίων για την Κυριακή 1 Ιουλίου συνεχίζεται.

Σημεία Προπώλησης

Αθήνα
TICKETHOUSE
Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς).
Τηλ.: 210 3608 366
Ωράριο Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:30 – 18:30
Σάββατο: 10:30 – 16:00

OnlineSales:
Για αγορές μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης