ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με επιτυχία συνεχίζεται η επετειακή έκθεση Βαλκανικών Αγώνων 1912 – 2012 στο Δήμο Πειραιά. Χθες το απόγευμα, στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Κανθάρου όπου στεγάζεται η έκθεση, μίλησε ο ιστορικός – συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, με θέμα:
«Βαλκανικοί Πόλεμοι: 100 χρόνια από την έναρξή τους, ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας».

 

Ο κ. Καργάκος μιλώντας για τις σκληρές αναμετρήσεις των Ελλήνων στους Βαλκανικούς Πολέμους και για τα κρίσιμα ιστορικά γεγονότα της εποχής, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ενωμένοι οι Έλληνες θαυματουργούμε.
Να μπορέσει να σημάνει ένας εθνικός συναγερμός. Να γίνει ότι έγινε λίγο πριν την έναρξη των Βαλκανικών Αγώνων, όπου οι Έλληνες σαν μια γροθιά αντιμετωπίσαμε τα πάντα.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στον άθλο των Ελλήνων, ο κ. Καργάκος σημείωσε ότι αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, υπερηφάνειας και εθνικής αυτοπεποίθησης και κάλεσε σε εθνική αφύπνιση τους Έλληνες.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι στις εποχές που ζούμε η ιστορική μνήμη είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη, για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο σήμερα, αλλά και να σχεδιάσουμε το ειρηνικό αναγεννησιακό αύριο.

Ο κ. Μιχαλολιάκος τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον ιστορικό – συγγραφέα κ. Καργάκο, εξαίροντας την επιστημονική παρουσία και προσφορά του και μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Είχαμε την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, να μάθουμε από τον Σαράντο Καργάκο, να αναπτερωθεί το ηθικό μας, να εμπλουτίσουμε με νέα στοιχεία την αυτογνωσία μας. Θέλω να ελπίζω ότι από την αναγέννηση της Ελλάδος δεν θα ωφεληθεί μόνο η πατρίδα μας, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι θα ωφεληθεί ολόκληρη η Ευρώπη.»

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Κουβάτσος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών Μάνης κα Νόρα Μιχαλολιάκου, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο νεοκλασικό της Κανθάρου μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2012.
Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 -14:00 και 18:00-20:00 και Σαββατοκύριακα: 10:00 – 14:00.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης