ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τίμησε το μεγάλο Πειραιώτη ηθοποιό Ανδρέα Μπάρκουλη, σε ειδική τελετή που διοργάνωσε χθες, ο Όμιλος Γυναικών Πειραιά «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», στη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29).

 

 Ο  κ.  Μιχαλολιάκος,  απένειμε στον μεγάλο Πειραιώτη  ηθοποιό τιμητική  πλακέτα, την οποία παρέλαβε ο γιός του Νίκος, αφού ο Ανδρέας Μπάρκουλης δεν κατάφερε να παρευρεθεί λόγω ασθενείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο κ. Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Αυτές τις ώρες η σκέψη μας και η καρδιά μας είναι κοντά στον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Σε αυτόν το μαχητή της ζωής, σε αυτόν το μεγάλο Έλληνα ηθοποιό, σε αυτόν το μοναδικό Πειραιώτη.

Οι ευχές όλων μας είναι να βγει και από αυτήν την περιπέτεια πιο δυνατός και σύντομα να είναι κοντά μας.

Να τον έχουμε μαζί μας στην επαναλειτουργία του Δημοτικού μας Θεάτρου.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης έγραψε τη δική του ιστορία στο χώρο του Θεάτρου και του Κινηματογράφου.

Είναι μια μορφή εμβληματική,  μορφή ζεν πρεμιέ από εκείνες που σηματοδότησαν την 7η  Τέχνη της πατρίδας μας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Ανδρέας ασχολήθηκε ένα διάστημα και με το τραγούδι στην Αμερική, αλλά η αγάπη του για την Ελλάδα τον έφερε πάλι πίσω για να ξεκινήσει την μεγάλη του καριέρα.

Θέλω να συγχαρώ την κυρία Λάτση και τους συνεργάτες της που είχαν την ιδέα και εμείς την αγκαλιάσαμε να τιμήσουμε τον Ανδρέα Μπάρκουλη για την προσφορά του. Όπως και φυσικά όλους τους καλεσμένους που θα μιλήσουν για τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

 

Είμαι βέβαιος ότι η πλακέτα και η αγάπη μας, θα φτάσουν στα χέρια του και θα του δώσουν δύναμη. Εξάλλου τη δίνουμε σε καλά χέρια. Στο γιό του Νικόλα. Θέλω να πω ότι ο Πειραιάς τον αγαπάει  πολύ και να πω στον Νικόλα ότι του μοιάζει   και να είναι υπερήφανος  για τον πατέρα του.»

Στην εκδήλωση μίλησαν:

Η Πρόεδρος του «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», ηθοποιός – σκηνοθέτης κα Νανά Λάτση, η οποία μίλησε για τη ζωή του και για την παρουσία του στην 7η τέχνη.

Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης  κ. Θανάσης Παπαγεωργίου, με θέμα «Η συνεργασία μου με τον Ανδρέα».

Ο ηθοποιός και Γενικός Γραμματέας Ιδρύματος  «Το σπίτι του Ηθοποιού» κ. Τρύφων Παπουτσής, με θέμα: «Ο φίλος μου ο Ανδρέας».

Ο ιστορικός τέχνης και θεωρητικός κινηματογράφου κ. Τάκης Μπαστέας, με θέμα: « Ελληνικός Κινηματογράφος».

Η πολιτισμολόγος κα Κατερίνα Τσαλίκουνα και ο ηθοποιός κ. Ηλίας Πετροπουλέας.

Στην εκδήλωση τραγούδησαν το Νεανικό Φωνητικό Σύνολο του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου κ. Δέσποινας Καραμαλέγκου. Επίσης προβλήθηκε βίντεο με τις ταινίες που έπαιξε ο Ανδρέας Μπάρκουλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών κ. Π. Μελάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Κουβάτσος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Σπ. Σπυρίδων,  η Αντιδήμαρχος κα Ευαγ. Σαρρή. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ  Ν. Βλαχάκος, Ι. Βουράκης, Μ. Καλαϊτζάκης και Ι. Παππάς.

Η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γυναικών κα Ν. Μιχαλολιάκου και πολλές Πειραιώτισσες και Πειραιώτες.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης