Στο σπίτι του Μίκη ο Β. Μιχαλολιάκος

Στο σπίτι του Μίκη ο Β. Μιχαλολιάκος

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, 17:36


Συνάντηση με το Μίκη Θεοδωράκη είχε σήμερα στο σπίτι του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Μίκη Θεοδωράκη στον κ. Μιχαλολιάκο και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε πολύ εγκάρδιο  κλίμα για τον πολιτισμό, τα πολιτιστικά θέματα της πόλης και τις δράσεις που πρόκειται να γίνουν στον Πειραιά. 

Στη διάρκεια της επίσκεψης ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε το Μίκη Θεοδωράκη  για την προσφορά του στην πατρίδα και για το πνεύμα ελευθερίας που τον διαπνέει, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε:

«Καταφέρατε με την μουσική σας, με τη μελοποίηση των μεγάλων μας ποιητών και γενιές Ελλήνων, ανεξάρτητα της μόρφωσής τους,  τραγούδησαν στην καθημερινότητά τους και στις δραστηριότητές τους, όλους τους βραβευμένους μεγάλους μας ποιητές. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν και θα μεγαλώσουν με τα μουσικά σας ακούσματα.»

Στη συνέχεια, ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε για τα δύσκολα χρόνια της νιότης του, για το δέσιμο του με την πόλη, για τους αγώνες και τα συναισθήματά του και ανατρέχοντας στο παρελθόν θυμήθηκε τις δημιουργικές μουσικές του στιγμές, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μίλησε για την απόφασή του να χτίσει το Ρολόι του Πειραιά και ο Μίκης Θεοδωράκης θυμήθηκε όμορφες στιγμές στο παλιό Ρολόι, συμφώνησε στη δημιουργία του χωρίς όπως είπε,  να χάσει τα αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά προσέφερε στον Μίκη Θεοδωράκη συμβολικά ένα βιβλίο-λεύκωμα με την ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου και ένα ασημένιο γραμματόσημο από τη σειρά γραμματοσήμων που κυκλοφόρησε, για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014, 17:38


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα