Νάσος Πουλακίδας
Οι πολιτικοί μας στην πλειοψηφία τους δε φαίνεται να βάζουν μυαλό. Τους ενδιαφέρει η καρέκλα και μόνον αυτή, όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα.
Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του τομεάρχη εργασίας της Ν.Δ. Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος “κατάλαβε” σε διάστημα μίας εβδομάδας ότι κάτι δεν πάει καλά με τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της τρόικας στον τομέα ευθύνης του…Δηλαδή δύο χρόνια και πλέον ως αρμόδιος τομεάρχης τι έκανε; Τι είχε καταλάβει; Μέσα σε μία εβδομάδα, πήρε χαμπάρι τι γίνεται; Γιατί δε κάθισε να παλέψει για τους εργαζόμενους και τους άνεργους συμπολίτες του; Αμ, δεν ήταν αυτή η αιτία. Αιτία ήταν οι κατ΄αυτόν περιορισμένες αρμοδιότητες που είχε, σε σύγκριση με τον πολιτικό του προιστάμενο τον κ. Βρούτση!..
Αυτοί, λοιπόν είναι οι πολιτικοί μας στην πλειοψηφία τους. Νοιάζονται πρώτα και ίσως μόνον για τη καρέκλα τους και για τα υπόλοιπα “γαία πυρί μιχθήτω”.
Κάτι ανάλογο είχαμε και στο νεοσυσταθέν υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με την παραίτηση του υφυπουργού Γ. Βερνίκου μέσα σε 48 ώρες! Εφοπλιστής είσαι αγαπητέ κύριε Βερνίκο, σίγουρα έχεις συναλλαγές με εξωχώριες εταιρείες, γιατί δεν προφυλάσσεις τον εαυτό σου, πρώτα από όλα ; Πριν αποδεχτείς τη καρέκλα του υφυπουργού, δε ρωτάς κάποιον αρμόδιο νομικό για τις επαγγελματικές σου δραστηριότητες αν συνάδουν με τη νομιμότητα; Οπως αποδεικνύεται, αν όχι όλα τα περισσότερα γίνονται στο πόδι. Το κακό συνεχίζεται ακόμα και εν έτη 2012. Μετά λέμε ότι φταίει η τρόικα και όλοι οι άλλοι, πλην ημών.. Δυστυχώς οι ευθύνες μας είναι μεγάλες. Να δούμε πότε οι “πεφωτισμένοι” πολιτικοί μας ηγέτες μας θα δείξουν τον σωστό δρόμο. Αναμένουμε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης