Καλές ή κακές οι μονοδρομήσεις στον κεντρικό Πειραιά ο κόσμος αρχίζει σιγά – σιγά να μπαίνει στο πνεύμα και να συνηθίζει. Αυτό που δεν χωράει το ανθρώπινο μυαλό είναι η στάση κάποιων συμπολιτών μας – ευτυχώς λίγων – οι οποίοι προκαλούν με τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους.
Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους, λες και δε τρέχει τίποτα, όπισθεν του Δημοτικού Θεάτρου, είτε είναι πρωί, είτε μεσημέρι ή βράδυ. Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, εκτός από τον πεζόδρομο της Αγίου Κωνσταντίνου παρκάρουν τώρα και στον πεζόδρομο της Κολοκοτρώνη, μεταξύ Τσαμαδού και λεωφόρου Β.  Γεωργίου. Δηλαδή σε απόσταση 50 μέτρων από την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά! Αυτοί δηλαδή είναι οι «εξυπνάκηδες» που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια κάθε έννοια δικαίου. Γύρω από το Δημοτικό Θέατρο υπάρχουν περισσότερα από έξι πάρκινγκ στα οποία αφήνεις το αυτοκίνητο σου όλη την ημέρα με 4 και 5 ευρώ! Τι άλλο θέλουν αυτοί οι «εξυπνάκηδες»; Τι;..
Η Τροχαία Πειραιά ας συμμαζέψει αυτούς τους κυρίους που με την παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων τους ούτε μία μητέρα με το καροτσάκι και το μωρό της δε μπορεί να περάσει από τα συγκεκριμένα σημεία. Προχθές ο δήμαρχος Πειραιά Βασ. Μιχαλολιάκος σε δηλώσεις του για το παρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή που παρατηρείται στο κυριακάτικο παζάρι της πόλης δήλωσε ότι «χρειάζεται η επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας και κάποια αυτιά της Κεντρικής Διοίκησης θα πρέπει να ακούσουν για να επανασυσταθεί η συγκεκριμένη υπηρεσία.»
Ο δήμαρχος Πειραιά έχει τον τρόπο να ακολουθήσει το παράδειγμα του ομολόγου του της Αθήνας – μέχρι να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία – και να εκπαιδεύσει υπαλλήλους του Δήμου οι οποίοι θα πιστοποιούν τροχαίες παραβάσεις. Είναι πολύ απλό αρκεί να υπάρχει η βούληση από πλευράς της δημοτικής αρχής. Άλλωστε γιατί θα πρέπει να επιβραβεύονται οι παράνομοι, οι οποίοι δήθεν στο όνομα της κρίσης παρκάρουν τα τζιπ και τα πολυτελή αυτοκίνητα τους στους πεζόδρομους της Αγ. Κωνσταντίνου και της Κολοκοτρώνη για να μη πληρώσουν 5 ευρώ στους χώρους στάθμευσης. Τα αυτιά της Κεντρικής Διοίκησης κύριε Δήμαρχε, μπορεί να ακούσουν την έκκληση σας   ή όχι για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας, όμως κι εσείς, μπορείτε αν θέλετε με ταχύρυθμα μαθήματα να εκπαιδεύσετε δέκα υπαλλήλους του δήμου, που θα πιστοποιούν τέτοιου είδους παραβάσεις. Τα πράγματα είναι τόσο απλά… Μα τόσο απλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης