“Έπιασαν τόπο”,τελικά τα απανωτά ρεπορτάζ του ZOUGLA PORT για την σχεδόν ανύπαρκτη αστυνόμευση στο όμορφο νησί της Πάρου,οι κάτοικοι της οποίας πλέον είναι έρμεοι των κάθε φύσεως κακοποιών που εκμεταλλευόμενοι την απουσία ένστολων της ΕΛ.ΑΣ “,όχι μόνο μπουκάρουν και μάλιστα μέρα μεσημέρι,σε σπίτια και αρπάζουν ότι πολύτιμο εντοπίσουν,αλλά τρομοκρατούν και με τα όπλα που άγνωστο πως έφτασαν στο νησί.
Έτσι μετά τα αλλεπάλληλα “χτυπήματα” των ενόπλων κουκουλοφόρων ληστών,οι οποίοι μάλλον προτού ληστέψουν τα θύματά τους που είναι κυρίως γνωστοί επιχειρηματίες του νησιού έχουν μάθει τα πάντα για την οικονομική τους κατάσταση, αλλά και τις κινήσεις τους,η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας απεφάσισε να ενισχύσει την ένστολη δύναμη του νησιού των Κυκλάδων με 6 εως 10 ένστολους που μέχρι χθες υπηρετούσαν στην Αθήνα,ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προχωρά  και στην Ίδρυση Τμήματος Ασφαλείας.
Το ειδικό τμήμα που μέχρι και σήμερα δεν υπήρχε στην Πάρο θα στελεχώνεται από εκπαιδευμένους  στο κοινό έγκλημα αστυνομικούς έτσι ώστε να “κοπεί μαχαίρι” η όρεξη των ενόπλων κακοποιοών οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αλλά και κάποια στοιχεία που έχουν αφήσει πίσω τους δεν είναι αλλοδαποί αλλά έλληνες,οι οποίοι μάλλον ήρθαν στο νησί είτε από την Αθήνα είτε από κάποιο κοντινό νησί.
Πάντως ο αξιωματικός που του ανατέθηκε με ΑΝΩΘΕΝ εντολή η διεξαγωγή της έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των κουκουλοφόρων ληστών τουλάχιστον 4 επιχειρηματιών του νησιού,και δεκάδων άλλων κατοίκων της Πάρου,ειδικά των χωριών,στα σπίτια των οποίων οι θρασύτατοι ληστές μπουκάρουν είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε μετά από παραβιάσεις θυρών.
Ο ίδιος αξιωματικός θα αναλάβει παράλληλα και την διοίκηση του αστυνομικού σταθμού της Νάουσας  των 4000 μονίμων κατοίκων οι οποίοι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού τριπλασιάζονται εξαιτίας των τουριστών,ενώ οι περισσότεροι από τους αστυνομικούς που θα ενισχύσουν την αστυνομική δύναμη του νησιού με εντολή του ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ της ΕΛ.ΑΣ θα αποσπασθούν στην ΝΑΟΥΣΑ.
Πάντως φαίνεται ότι τα απανωτά ρεπορτάζ του ZouglaPort έχουν “ενοχλήσει” σφοδρά κάποιους χρυσοκλαράτους της Διεύθυνσης Κυκλάδων οι οποίοι έχουν δώσει εντολές προς…πάσα κατεύθυνση να εντοπισθεί το συντομότερο δυνατόν η πηγή πληροφόρησης του υπογράφοντα,και να…τιμωρηθεί προς παραδειγματισμό.
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να διαβεβαιώσουμε αυτούς τους κυρίους ότι στις κλειστές και μικρές κοινωνίες ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ και ότι η δημοσιογραφία και οι άνθρωποι της δεν “μαντρώνονται”  και συνεχίζουν να κάνουν την δουλειά τους μέχρις ότου εξασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των κατοίκων της Πάρου.
Όμως οι απανωτές ένοπλες ληστείες με θύματα επιχειρηματίες που ήδη ψάχνουν τρόπους πως να μεταβαίνουν σπίτια τους μεταφέροντας τα όποια χρηματικά ποσά έχουν μαζέψει κατά την διάρκεια της μέρας,έχουν προκαλέσει τρόμο και φόβο τους κατοίκους οι οποίοι “κλειδαμπαρώνουν” τις οικίες τους,ενώ απειλούν ότι αν οι ληστείες συνεχισθούν θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Και βέβαια η αστυνόμευση δεν είναι στα νησιά μόνο το ανελέητο “σαφάρι” κατά παντός τροχοφόρου και κυρίως των ΠΑΠΙΩΝ αλλά και οι συνεχείς και εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση του ωραρίου των καταστημάτων διασκέδασης και της αλόγιστης ηχορύπανσης που προκαλούν και μάλιστα την στιγμή που δεν έχουν την ανάλογη άδεια.
Επίσης σε περιπτώσεις τέτοιων παραβάσεων θα πρέπει απαραίτητα να ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία του αυτόφωρου έτσι ώστε όλοι οι παραβάτες να μάθουν να σέβονται τους υπάρχοντες νόμους,αλλά και τους πολίτες αυτής της χώρας.
Τέλος πρέπει να επισημάνουμε και την ευαισθησία που τρέφει για την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως για τους νησιώτες μας ο υπουργός προστασίας του πολίτη κύριος Κικίλιας,ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του Zougla Port έχει ζητήσει πλήρη ενημέρωση για το τι συμβαίνει “αστυνομικώς”,ενώ ζήτησε και την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης που υπηρετεί στην Πάρο, τουλάχιστον μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης