ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ζεστά ευρώπουλα δεν είναι και λίγα για να δράσουν και πάλι, λίγα μόλις 24ωρα από την ανάληψη των καθηκόντων των νέων υπουργών, οι εργολάβοι που ανελάμβαναν αλλά και θα αναλαμβάνουν και πάλι τα δημόσια και αυτοδιοικητικά έργα ξαναχτύπησαν και πάλι.
Αυτή τη φορά στην Πάρο και το Λιμενικό Ταμείο το οποίο για πολλοστή φορά είχε προβεί  στην προκήρυξη διαγωνισμού για την εκτέλεση του έργου μιας ενιαίας ράμπας στην κεντρική λιμενική προβλήτα της Παροικιάς, πάνω στην οποία θα προσεγγίζουν και θα ρίχνουν τους καταπέλτες τους τα μεγάλα αλλά και μικρά επιβατηγά-οχηματαγωγα πλοία της γραμμής της Παροναξίας και όχι μόνο.
Επίσης στο ίδιο προκηρυχθέν έργο που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου Πάρου –Αντιπάρου, το οποίο σημειωτέον είναι καθ ύλην  αρμόδιο για την διοίκηση χερσαίας ζώνης λιμένων και παραλίων, την οικονομική διαχείριση λιμενικών τελών, και την εκτέλεση λιμενικών έργων που τόσο έχει ανάγκη το νησί, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ασφάλεια προσέγγισης όλων των πλοίων, συμπεριλαμβάνεται και η τοποθέτηση σύγχρονων προσκρουστήρων, κάτι που μέχρι σήμερα δεν διαθέτει το λιμάνι της Παροικιάς.
Και ενώ όλοι οι χρήστες αλλά και οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες των ΕΓ/ΟΓ πλοίων γνωρίζουν την αναγκαιότητα της άμεσα εκτέλεσης του έργου που ίσως ξεπεράσει τα 900.000 ευρώ, εκείνοι που δεν το καταλαβαίνουν είναι από ότι μαθαίνουμε οι εργολάβοι που την περασμένη εβδομάδα πήραν μέρος στον σχετικό διαγωνισμό, και οι οποίοι κατάφεραν και μπλόκαραν για μια ακόμα φορά την εκτέλεση του άκρως απαραιτήτου έργου για το λιμάνι της Παροικιάς.
Οι αδιαμφισβήτητες πληροφορίες μας, εκεί από την Πάρο, λένε λοιπόν ότι την 20 Ιανουαρίου 2015 ημέρα που είχε ξεκινήσει η κατάθεση των προσφορών ένας υποψήφιος εργολάβος η καλλίτερα μια υποψήφια εργοληπτική εταιρία η οποία και παλαιότερα είχε καταθέσει και είχε πλειοδοτήσει για το έργο, αλλά  που μεταγενέστερα ακυρώθηκε, κατέθεσε και πάλι προσφυγή κατά της διαδικασίας, και μάλιστα πέτυχε την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας. Λέτε να είναι και πάλι σύμπτωση??????
Και για να ξέρουν και εκεί στο αρμόδιο Υπουργείο και ειδικά στην διεύθυνση Λιμενικών Έργων και Λιμενικής Πολιτικής  στην προ ημερών διαδικασία μετείχαν εργολάβοι που πρόσφεραν ΕΚΠΤΩΣΗ μέχρι και 24% για να πάρουν την εκτέλεση  του έργου για την κατασκευή της ενιαίας ράμπας και την τοποθέτηση προσκρουστήρων στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού της Παροικιας, ενώ η εταιρία που άσκησε και κατέθεσε την αίτηση ακύρωσης του αναγκαίου έργου προσέφερε ποσοστό ΕΚΠΤΩΣΗΣ  μόνο 1%.
Ε ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ.
Πάντως να επισημανθεί ότι το εν λόγω έργο θεωρείται όχι μόνο αναγκαίο αλλά επιβεβλημένο καθώς μάλιστα λιμάνι της Παροικιας, δηλ. της  Πάρου συμπεριλαμβάνεται ως επικίνδυνο και ακατάλληλο για τα πλοία της Ακτοπλοΐας και κατ επέκταση και για τα εκατομμύρια των επιβατών και μάλιστα κάθε χρόνο στην Ετήσια Έκθεση για τα λιμάνια της χώρας της Πανελληνίας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού-ΠΕΠΕΝ-,και η οποία είναι πάντα καταλήγει στα καλάθια των αρμόδιων ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ. Και ας είναι οι καπεταναίοι μας οι μοναδικοί γνώστες όλων των κινδύνων που κρύβουν τα λιμάνια της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης