Αυτή την αστεία δικαιολογία προβάλουν όσο πλησιάζουμε στον Αύγουστο,που είναι και ο μίνας της “κονόμας”,αλλά και της πάσης φύσεως παρανομίας οι δεκάδες επιχειρηματίες καταστημάτων διασκέδασης που τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια- ακόμα και μέσα στις πυκνοκατοικημένες νησιωτικές περιοχές-διασκεδάζοντας τους πελάτες τους,κυρίως νεαρά αγόρια και κορίτσια,γράφοντας όμως στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τους ΝΟΜΟΥΣ αυτής της χώρας.
Και τους γράφουν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι λιγοστοί υπηρετούντες ένστολοι-αστυνομικοί,και λιμενικοί-αφού παίζουν στη διαπασών την μουσική τους ακόμα και τις ώρες της μεσημεριανής κοινής ησυχίας,δηλ. της ώρας από 1500 έως 1730 όπου οι οικογενειάρχες τουρίστες θέλουν να ξαποστάσουν από το μεσημεριανό του μπάνιο,ενώ για τις επίσης νυχτερινές ώρες κοινής ησυχίας ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.
Και ας κατακλύζουν τα αστυνομικά και λιμενικά γραφεία έγγραφες διαμαρτυρίες-ακόμα και μηνύσεις- αυτοί οι πανέξυπνοι αλλά παρανομούντες επιχειρηματίες τον ΧΑΒΑ τους,λες και αυτοί εκπροσωπούν τον ισχύοντα νόμο περί λειτουργίας των καταστημάτων τους που λειτουργούν ως επιχειρήσεις ΑΝΑΨΥΧΗΣ διαθέτοντας όμως και Άδεια χρήσης μουσικών οργάνων που τους έχει χορηγήσει η Δημοτική Αρχή.
Και δεν αναφερόμαστε στα καταστήματα που έχουν άδεια λειτουργίας ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ και ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ  τα οποία όμως κατά την διάρκεια της νύχτας μετατρέπονται ακόμα και σε “μπουζουκάδικα” καθώς οι ήχοι από τα υψηλής ηλεκτρονικής απόδοσης μηχανήματα στέλνουν στην διαπασών τους ανατολίτικους  αμανέδες και στα πιο απομακρυσμένα σπίτια των νησιών του Ν. Αιγαίου και ειδικά στην Παροναξία,ενώ στην “κοσμοπολίτικη” Μύκονο εκεί πλέον οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν προσαρμοσθεί εδώ και πολλά χρόνια στην “ξεφτίλα” των ελληνικών νόμων.
Όμως εκεί στην Πάρο και την Νάξο όπου ακόμα υπάρχουν κάτοικοι που σέβονται τους νόμους αλλά και τουρίστες που μαζί με τις οικογένειες τους θέλουν να απολαύσουν το καλοκαιράκι και τις ολιγοήμερες διακοπές τους τα μουσικά “δρώμενα” έχουν πλέον ΞΕΦΥΓΕΙ,αφού κάποιοι-ευτυχώς όχι όλοι-επιχειρηματίες της νύχτας γράφουν παρά τις αυστηρές συστάσεις των ένστολων τους σοβαρούς μόνιμους κατοίκους αλλά και τους ξένους επισκέπτες στα παλιά τους τα παπούτσια ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιούν και κάποιους ξενόφερτους αλλά και ντόπιους ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ για να συνετίσουν τους όποιους διαμαρτυρόμενους πολίτες,οι οποίοι το μόνο που απαιτούν από τους ένστολους-αστυνομικούς,λιμενικούς-είναι η τήρηση των ΝΟΜΩΝ.
Νόμοι που λένε ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ότι “Η άδεια χρήσης μουσικών Οργάνων που χορηγείται με απόφαση του Δημάρχου δίνεται με τους παρακάτω όρους και περιορισμούς.
1.Η μέγιστη ανεκτή ηχοστάθμη-ένταση μουσικής-μέσα στο κατάστημα δεν θα ΞΕΠΕΡΝΑ τα ογδόντα-80-DB,ντεσιμπέλ,κατά τις επιτρεπόμενες ώρες χρήσης μουσικής.
2.Δεν θα γίνεται χρήση μουσικών οργάνων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας. Ήτοι α) κατά την θερινή περίοδο από 15.00 έως και 17.30 και από 23.00 έως 07.00 ώρα.
β)κατά την χειμερινή περίοδο από 15.00 έως 17.00 και από 22.00 έως 07.30 ώρα.
3.Θα γίνεται χρήση στερεοφωνικού μηχανήματος μικρής ισχύος ανάλογη με τον χώρο για την δημιουργία ευχάριστης ατμόσφαιρας μέσα στο κατάστημα και στα πλαίσια τα επιτρεπόμενα .δηλ όχι πάνω από 80 db.
4.Θα λειτουργεί με ΚΛΕΙΣΤΕΣ τις ΠΟΡΤΕΣ και τα ΠΑΡΑΘΥΡΑ και με το κατάλληλο αθόρυβο σύστημα εξαερισμού της αίθουσας ώστε να μην δημιουργείται ΗΧΟΡΥΠΑΝΣΗ στον περιβάλλοντα χώρο.
5.Δεν θα έχει ηχεία η τηλεόραση η οποιαδήποτε άλλη πηγή εκπομπής μουσικής έξω από το κατάστημα,και τέλος δεν θα γίνεται χορός στο κατάστημα ούτε θα υπάρχει έστω και νοητή πίστα.
Επίσης η κείμενη και ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι η ΑΔΕΙΑ χρήσης μουσικών οργάνων ισχύει με την προϋπόθεση ότι βρίσκεται εν ισχύ η άδεια δημόσιας εκτέλεσης που χορηγεί ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων,ενώ είναι εντελώς προσωπική,και ισχύει μόνο για το κατάστημα που χορηγείται.
ΑΥΤΑ τα ΟΛΙΓΑ για τους Νόμους που είναι εν ΙΣΧΥ και πρέπει να ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ 
ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ,και να ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ είτε υπάρχουν διαμαρτυρίες πολιτών είτε ΟΧΙ από τους ανθρώπους του ΝΟΜΟΥ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης