Βασιλικότεροι του….Βασιλέως είναι οι περισσότεροι εκ των υπηρετούντων στην ΕΛ.ΑΣ εκεί στα μεγάλα και μικρά νησιά του Αιγαίου όπου οι κάτοικοι τους κάνουν τα αδύνατα-δυνατα να προσελκύσουν κόσμο(ντόπιο και ξένο),μπας και την βγάλουν καθαρή και φέτος, καθώς πάνω από τα κεφάλια τους κρέμεται η φοροεισπρακτική της κυβέρνησης του Σαμαροβενιζελου, δηλ της Νουδούλας και του Πασόκ.
Και ας έχουν ασπρίσει τα δρομάκια των νησιών μας οι κάτοικοι τους, και ας έχουν ρίξει(οι περισσότεροι) τις τιμές των ενοικιαζομένων δωματίων στα ξενοδοχεία τους, αλλά και τις τιμές στα προσφερόμενα είδη εστίασης, οι αστυνομικοί, στην-πλειοψηφία-τους δεν λένε να αλλάξουν την τακτική του παλιού….χωροφύλακα.
Βγαίνουν στο σεργιάνι, εκεί στα πλακόστρωτα και ασπρισμένα δρομάκια, αλλά και τους λιγοστούς μεγάλους δρόμους και έχουν ριχτεί σε ένα ανελέητο κυνηγητό σε οτιδήποτε κινείται πάνω σε δυο η τέσσερεις τροχούς, κάνοντας έτσι τους οδηγούς τους(κυρίως τους ξένους τουρίστες),να θέλουν να εγκαταλείψουν της αιμορραγούσα οικονομικά Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν.
Αλλά και οι λιγοστοί προς το παρόν έλληνες τουρίστες δεν έχουν ξεφύγει από την υπέρμετρη υπηρεσιακή αστυνομική τακτική, η οποία σημειωτέον τις περισσότερες φορές ξεφεύγει της νομιμότητας, αφού οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ που υπηρετούν στα νησιά του Αιγαίου όχι μόνο κάνουν την τρίχα-τριχιά κατά την διάρκεια των ελέγχων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας(ΚΟΚ),αλλά δεν συμπεριφέρονται ανθρώπινα στους ελεγχόμενους πολίτες.
Όσο για την περιβολή τους Κύριε Κικίλια, υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών φοράνε ακόμα και…σαγιονάρες.
Και ας λέει ρητά και κατηγορηματικά ο εσωτερικός κανονισμός της ΕΛ.ΑΣ ότι οι εν υπηρεσία άνδρες της πρέπει να φορούν την ενδεδειγμένη στολή τους, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι ελεγχόμενοι πολίτες είτε είναι έλληνες είτε ξένοι με ποιον έχουν να κάνουν, ενώ και οι τρόποι τους Κύριε Υπουργέ έχουν ξεφύγει εντελώς.
Άσε που οι περισσότεροι που έχουν ριχθεί στο κυνήγι των πάσης φύσεως τροχοφόρων και των οδηγών τους δεν γνωρίζουν άλλη γλώσσα εκτός της μητρικής τους, μπερδεύοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση, ενώ και ο τρόπος των ελέγχων δεν είναι ο ενδεδειγμένος, καθώς οι αστυνομικοί που ελέγχουν δεν βρίσκονται σε ορατά σημεία, αλλά κρυμμένοι πίσω από δέντρα, η πίσω από παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Όταν δε το τροχοφόρο που θέλουν να ελέγξουν φτάσει κοντά τους πετάγονται ξαφνικά και τους ζητούν να σταματήσει προκειμένου να το ελέγξουν.
Και ας φορούν τρικολόρε ρούχα, και ας μην επιδεικνύουν την ταυτότητα τους έτσι ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν ότι πρόκειται για αστυνομικούς, αυτοί Κύριε Κικίλια τον….χαβά τους.
Πάντως για να…..δέσει το γλυκό της ασυδοσίας κάποιων ένστολων της ΕΛ.ΑΣ των νησιών του Αιγαίου, και ειδικά των Κυκλάδων θα σας μεταφέρω νοερως κύριε υπουργέ του Προστασίας του Πολίτη, αλλά και κύριε Αρχηγέ της Ελληνικής Αστυνομίας εκεί στην Νάουσα της Πάρου, όπου προχθές το απόγευμα είχαν στήσει “ΚΑΡΤΕΡΙ” τρεις τουλάχιστον αστυνομικοί εκ των οποίων οι δυο(ο ένας αξιωματικός) έφεραν πολιτική περιβολή, ενώ το υπηρεσιακό τους όχημα ήταν(όπως και αυτοί)κρυμμένο πίσω από κάποια παρκαρισμένα αυτοκίνητα, εκεί στην Νάουσα της Πάρου.
Και ξεπετάγονταν μπροστά στο κινούμενο τροχοφόρο ως…φαντάσματα, και απαιτούσαν τα απαραίτητα και ότι προβλέπει ο ΚΟΚ έγγραφα, εις άπταιστα ελληνικά.
Και ας ήταν οι περισσότεροι οδηγοί ξένοι, και δεν καταλάβαιναν γρι, οι δικοί σου Κύριε Υπουργέ τον …..χαβά τους, ενώ όταν κάποιος τουρίστας προσπαθούσε να καταλάβει ποιοι είναι και τι θέλουν αυτοί αγρίευαν, και έκοβαν την κλίση που ήθελαν.
Και ας είναι στα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων τα οδικά σήματα κρυμμένα είτε ξεθωριασμένα από τον θαλασσόκαιρο αυτοί τους….ζωγράφιζαν αφού κινούντο παράνομα.
Όμως την ίδια στιγμή που οι φέροντες πολιτική περιβολή…ζωγράφιζαν ξένους και έλληνες τουρίστες την ίδια παράβαση(ελλείψει ορατού εμφανώς σήματος) ντόπιοι οδηγοί με αγροτικά και κάθε είδους μοτοσυκλέτα περνούσαν ανενόχλητοι μπροστά τους.
Βλέπεται Κύριε Υπουργέ μου αυτοί είναι γνώριμοι(μπορεί και συγγενείς) των αστυνομικών της Πάρου, και έχουν την σχετική ανεκτικότητα των αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι προχθές το μεσημέρι αντί να γράφουν όσους οδηγούς είχαν παρκάρει τα τροχοφόρα τους στις λιγοστές θέσεις για τους συνάνθρωπους μας με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ αυτοί έγραφαν τα…..ΠΑΠΑΚΙΑ.
Και για να μην μας πείτε ότι είμεθα στο zouglaport κατά των αστυνομικών ελέγχων σας λέμε ότι είμεθα ΥΠΕΡ αρκεί να πραγματοποιούνται όπως ΠΡΕΠΕΙ, ειδικά δε σε όσους πολίτες(ξένους και έλληνες) θέλουν να αφήσουν….πέντε σέντσια στην αιμορραγούσα ακόμα χώρα μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης