ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ….ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΗΝ ΑΝΗΦΟΡΑ,ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ,ΕΝΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ….ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ.

ΦΩΤΙΑ και ΛΑΒΑ είναι και αυτό το καλοκαίρι, οι τιμές όλων σχεδόν των προσφερόμενων ειδών από τα “μαγαζιά”, που χρόνια τώρα ξεφυτρώνουν σαν “μανιτάρια” σε όλα σχεδόν τα ελληνικά νησιά, μικρά η μεγάλα, ενώ εκεί που πλέον έχει χαθεί κάθε κρατικός έλεγχος είναι στα Κυκλαδονήσια, αφού κάποιοι παμπόνηροι νεοέλληνες επιχειρηματίες πουλούν ακόμα και στα “καφενεία” τους,”MUZAKA”AND PASTA NAPOLITAN.
Και ας διαθέτουν μόνο άδεια για φραπόγαλα, άντε και κανένα παγωτό και καμία κρέπα, αυτοί οι παμπόνηροι και νεόκοποι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης, ΕΛΕΩ παντελούς έλλειψης αστυνομικών και λιμενικών ελέγχων, αλλά και της πλήρους ΑΝΟΧΗΣ των εκλεγμένων δημοτικών ΑΡΧΟΝΤΩΝ, οι οποίοι μάλιστα χορηγούν και τις απαραίτητες και προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ΑΔΕΙΕΣ λειτουργίας, πουλάνε από τα μαγαζιά τους, είτε είναι εντος λιμενικών ζωνών, ειτε εκτός τα ΠΑΝΤΑ, δηλ. ότι τραβά η ψυχή του καλοκαιρινού πελάτη.
Όσο για τις τιμές…ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ αφού ενδεικτικά στην Πάρο το ελληνικό καφεδάκι στα μαγαζιά της Νάουσας, αλλά και της Παροικιάς στοιχίζει 2-2,50 ευρώ, ο φραπές 3-4 ευρώ, ο καφές φίλτρου 4 ευρώ, το κλασικό “εσπρεσάκι”  2,50-2,80,ο freddo espresso 3,50-4,00 ευρώ, η κρύα σοκολάτα 4,00-5,00 ευρώ, το τσάι το απλό 3.00 ευρώ και το τσάι με γεύσεις 4.00 ευρώ, ενώ το freddoccino ένα ολόκληρο ΤΑΛΙΡΑΚΙ.
Βεβαίως-βεβαιως η ΑΝΗΦΟΡΑ για τον έρμο τον καταναλωτή συνεχίζει την ανοδική της πορεία αφού αν ζητήσεις ένα γιαουρτάκι με φρούτα εποχής, και μέλι θα πληρώσεις 8.00 ολόκληρα ευρώ, ενώ αν προσθέσεις και καρύδια τότε το “μαλλί” θα ανέβει στα 9,50 ευρώ, ενώ τα φρούτα εποχής με παγωτό θα σου στοιχίσουν από 8.00-10.00 ευρώ, γεγονός που φυσικά θα σε κάνει να βλασφημάς την ώρα και την στιγμή που πάτησες το πόδι σου στο νησί.
Όμως και αν θελήσεις να τσιμπήσεις κάτι βρε αδελφέ, έτσι για να σου φύγει η λιγούρα με Ένα τοστάκι απλό με ζαμπόν, τυράκι και λίγη ντοματούλα, και λίγη μαγιονέζα θα πρέπει να καταβάλλεις ένα ΤΑΛΙΡΑΚΙ, ενώ αν έχεις μαζί και τον κανακάρη σου η την κορούλα σου και σου ζητήσουν κάτι πιο χορταστικό Ε ΤΟΤΕ πάμε ακόμα πιο ψηλά. ΑΚΟΜΑ πιο ΑΚΡΙΒΑ.
Και λέμε πιο ακριβά αφού ένα απλό πρωινό που αποτελείται από ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα η μέλι πάει αμέσως στα 8,50 ευρω-9,50 ευρώ, ενώ αν πρόκειται για μια ελληνική πατροπαράδοτη απλή ΟΜΕΛΕΤΑ θα σου στοιχίσει 5.00 ευρώ, αλλά αν περιέχει και μπέικον, τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, μανιτάρια και 3 ολόκληρα αυγά τότε ρίξε χωρίς πολλές διαμαρτυρίες ένα ΔΕΚΑΡΙΚΑΚΙ ευρώπουλα.
Αν όμως είναι βραδάκι, και ζητήσεις να απόλαυσης μαζί με την οικογένεια σου μια Ποικιλία που την αποτελούν λουκάνικα, σαλαμάκι αέρος, ζαμπόν, και κάτι ακόμα ε τότε ξεπερνάς τα 17 ευρώ, ενώ πλησιάζεις τα 25 ευρώ αν στα παραπάνω ζητήσεις να σου βάλουν και 3 είδη τυριών, αν μετά φυσικά θέλεις και το ανάλογο παγωτάκι με 2 μπάλες θα σου στοιχίσει μόλις 7.00 ευρώ, αν ζητήσεις να περιέχει και φρούτα τότε θα φτάσεις αισίως τα 15 ευρώ.
Και με όλη αυτή την ΑΙΣΧΟΚΕΡΔΕΙΑ, και με μια ΕΛΛΑΔΑ να βουλιάζει κάθε μέρα όλο και περισσότερο στην οικονομική καταστροφή, οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ του νησιού κάνουν πως δεν βλέπουν, ενώ οι άφαντοι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ αντί να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους για τις τιμές σε όλα τα προσφερόμενα είδη, από καφενεία, καφετερίες, ψαροταβέρνες και εστιατόρια έχουν ριχθεί και πάλι(έτσι κάνουν κάθε καλοκαίρι)στο κυνήγι κάθε τροχοφόρου, και ειδικά των ΠΑΠΙΩΝ.
Και ας οργιάζει η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ, και ας καταλαμβάνονται επί μονίμου βάσεως εκεί στην ΝΑΟΥΣΑ της ΠΑΡΟΥ οι προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης των ΑΜΕΑ από “ντόπιους”, και ας κλείνονται ακόμα και με αυτοκίνητα οι λιγοστές ΡΑΜΠΕΣ για τους συνανθρώπους μας με κινητικά και άλλα προβλήματα, οι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ ΑΛΛΟΥ ΤΥΡΒΑΖΟΥΝ.
Όμως εκείνο που προκαλεί αλγεινή εντύπωση είναι η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ εκ μέρους του δήμου της Πάρου χώρων από δημόσιο δρόμο σε επιχειρηματίες προκειμένου να τοποθετήσουν εκεί τα προς ενοικίαση προϊόντα τους, τα οποία δεν είναι άλλα από ενοικιαζόμενα τροχοφόρα κάθε είδους.
Μάλιστα για να διαφυλάξουν τον παραχωρημένο χώρο, ο οποίος μάλιστα εφάπτεται του χώρου στάθμευσης των ΑΜΕΑ, οι εν λογω κύριοι φρόντισαν να τοποθετήσουν και σχοινί πάνω στο οποίο μάλιστα κρέμασαν και τα διαφημιστικά τους μεταλλικά ταμπελάκια.
Και φυσικά οι χώροι στάθμευσης στους εν λογω επιχειρηματίες δεν νοικιάσθηκε αλλα ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ, ενώ οι χώροι θα μπορούσαν να προσφερθούν στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες μας.
Όσον αφορά το εμφιαλωμένο νεράκι των 500ml πωλείτε στις καφετερίες 0,50 ευρώ, ενώ του 1lt στα 2 ευρώ,  τα αναψυκτικά ξεκινούν από 3,00-3,50 ευρώ η coca-cola,το RED BULL 5,00 ευρώ και οι φρέσκοι χυμοί ξεκινούν από 4,50 ευρώ και φτάνουν έως τα 7,50 ευρώ.
Βεβαιότατα όμως υπάρχουν και κάποιοι επιχειρηματίες εκεί στην ΝΑΟΥΣΑ της Πάρου, αλλά και σε ολόκληρο το νησί που συμμεριζόμενοι την οικονομική κατάντια των ελλήνων πολιτών κάνουν τα αδύνατα-δυνατα έτσι ώστε να μην “παίρνουν κεφάλια” στα φαγητά που προσφέρουν στους πελάτες τους, ενώ υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δουλεύουν για ελάχιστο κέρδος προκειμένου όπως λένε να βγάλουν τα ενοίκια των μαγαζιών τους αλλά και να ζήσουν και τις οικογένειες τους.
ΕΤΣΙ λοιπόν αν το φετινό καλοκαίρι βρεθείτε στην ΠΑΡΟ και πάτε στο γραφικό λιμανάκι της Νάουσας προκειμένου να γευθείτε κάτι καλό και προσιτό στο “βαλάντιο” σας ψάξτε εκεί μέσα στα γραφικά στενάκια, αλλά και στα καλντερίμια πίσω από την μεγάλη εκκλησία, και εκεί θα ανακαλύψετε το ταβερνάκι της Καλυψώς, με φαγητά από αγνά υλικά, το Γεμενί με καλομαγειρεμένες μερίδες, την Πιτσαρέλα με αγνά παραδοσιακά μακαρόνια, και το ουζάδικο το Μήτση, ενώ αν θέλετε να συνδυάσετε μπάνιο και καλό φαγητό πηγαίνετε στο ψαροχώρι του ΑΜΠΕΛΑ όπου αφού απολαύσετε το μπάνιο στο γαλάζιο του Αιγαίου, στο λιμανάκι τον Άσπρο Γκρεμό, και το Φιλιζι καθίστε στις παραδοσιακές ψαροταβέρνες και όχι μόνο της Χριστιάνας, της Μαργαρίτας, και στο Θαλάμι. όπου κυριαρχούν οι πολύ καλοί και ντόπιοι μεζέδες, τα πεντανόστιμα φαγητά, αλλά και η πατροπαράδοτη Παριανή φιλοξενία.
Αν πάλι θελήσετε κάτι πιο extreme και gourmet Ε τότε αφού πρώτα απολαύσετε το κολύμπι σας στο γραφικό λιμανάκι του Αμπελα επισκεφθείτε το Bar-Restorand “Asprogalazio”,όπου ο υπεύθυνος μετρ Νίκος, αλλά και ο εξαιρετικός σεφ θα ικανοποιήσουν όλες σας τις γευστικές απαιτήσεις, ενώ ο Αλεξ στο μπαρ θα σας ταξιδέψει με ένα από τα εξωτικά ποτά και κοκτέιλ του μέχρι και την Jamaica.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ 
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης