Φορώντας μαύρες ημεδαποί-μιλούσαν άπταιστα ελληνικά-εισέβαλαν στο σπίτι γνωστής επιχειρηματία που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από το εστιατόρια που διατηρεί εκεί στις Κολυμπήθρες της Νάουσας.
Μπήκαν στο σπίτι αφού πρώτα παραβίασαν το μικρο παράθυρο της τουαλέτας,και στην συνέχεια προχώρησαν  στο εσωτερικό όπου σε ένα από τα δωμάτια κοιμόταν αμέριμνη η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, η οποία εκείνη την στιγμή είχε σηκωθεί για προσωπική της ανάγκη.
Αφού την ακινητοποίησαν με τα όπλα τους οι δυο θρασύτατοι ληστές της ζήτησαν να τους παραδώσει χρήματα και τιμαλφή που είχε στο σπίτι της και για τα οποία οι ληστές μάλλον γνώριζαν την ύπαρξη τους.
Παράλληλα ο ένας εκ των δυο ληστών την ρωτούσε έχοντας φυσικά την κάνη του όπλου του κολλημένη στο κεφάλι της αν ο σύντροφος της ήταν στο σπίτι η έλλειπε, ερώτηση που μάλλον ενισχύει την υποψία των διωκτικών αρχών ότι πιθανόν οι ληστές γνώριζαν τα πάντα γύρω από την ζωή και την οικονομική κατάσταση του θύματος.
Όταν πήραν τα χρήματα και τα χρυσαφικά οι κουκουλοφόροι ληστές έδεσαν και φίμωσαν το θύμα και στην συνέχεια εξαφανίσθηκαν, ενώ το θύμα βρήκε λίγο αργότερα ο  σύντροφος της και ειδοποίησε την αστυνομία.
Όμως δυο μέρες πριν σε ένα από τα χωριά της Ναουσας πάλι δυο οπλοφόροι με την απειλή των όπλων τους λήστευσαν περιπτερούχου που με συγγενικό του πρόσωπο επέστρεφε αργά το βράδυ στο σπίτι του.Όμως εδώ οι ληστές έκαναν λάθος και αντί να αρπάξουν την τσάντα με τα χρήματα εισπράξεις τριών τουλάχιστον ημερών άρπαξαν την τσάντα που κρατούσε ο συγγενής του περιπτερούχου και η οποία περιείχε….καλλυντικά και λιγοστά ευρώ.
Εκείνο όμως που ανησυχεί περισσότερο τους 3500 περίπου κατοίκους της Ναουσας αλλά και του νησιού γενικότερα-ο πληθυσμός φτάνει τις 10.000-είναι οτι πλέον οι ληστές οπλοφορούν και θρασύτατα εισβάλλουν σε σπίτια όπου μέσα βρίσκονται οι ιδιοκτήτες τους και τα παιδιά τους.και για τον λόγο αυτό ζητούν από την Αστυνομία να εντείνει τους ελέγχους-κυρίως της βραδυνές ώρες-έτσι ώστε να αποτρέπονται όσοι κακοποιοί, ημεδαποί η αλλοδαποί,να προβούν σε κακουργηματικές πράξεις.
Όμως οι αιτήσεις των Παριανών για καλλίτερη και αποτελεσματική αστυνόμευση μάλλον πέφτουν στο κενό καθώς οι λιγοστοί αστυνομικοί του νησιού-στη Νάουσα των 3500 κατοίκων που τώρα λόγω τουριστών είναι διπλάσιοι-εξακολουθούν να βρίσκονται σε ένα ανελέητο 24ωρο κυνήγι όλων των τροχοφόρων που κινείται στο νησί των Κυκλάδων.
Ειδικότερα στο στόχαστρο των αστυνομικών βρίσκονται τα δίτροχα-παπάκια και οι οδηγοί τους ντόπιοι και αλλοδαποί,ενώ την ίδια στιγμή πολλοί επαγγελματίες οδηγοί παρανομούν ακόμα και μπροστά στα μάτια των εποχούμενων αστυνομικών που κάθε πρωί την στήνουν στην πλατεία της Ναουσας και  μεταξύ καφέ και τσιγάρου “ζωγραφίζουν” και όσα Παπάκια τολμήσουν να περάσουν 
 μπροστά τους,ενώ την ίδια ώρα η θέση στάθμευσης των ΑΜΕΑ είναι μονίμως κατειλημμένη.
Και βέβαια την ευθύνη για αυτή την συμπεριφορά των λιγοστών όντως αστυνομικών που υπηρετούν καλώς η κακώς στην Πάρο δεν φέρει ο τοπικός χαμηλόβαθμος διοικητής αλλά ο χρυσοκλαράτος προϊστάμενος του που εδρεύει εδώ και παρα-πάρα πολλά ΧΡΟΝΙΑ στην Σύρα όπου  και η έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων.
Βλέπεται ο κύριος διοικητής του νησιού Εντολές Εκτελεί,αλλά και αυτός με την σειρά του θα έπρεπε να αφήσει για το καλοκαίρι τα Παπάκια και ας Πιάσει τους Κουκουλοφόρους Ληστές οι οποίοι τώρα ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ.
 
Αξίζει να σημειωθεί σ ένα νησί όπως η Πάρος με 10 χιλιάδες κατοίκους δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί τμήμα ασφαλείας με εξειδικευμένους αστυνομικούς στη καταπολέμηση του κοινού ποινικού εγκλήματος. Τη δημιουργία  τμήματος ασφαλείας έχουν ζητήσει από την ηγεσία της ΕΛΑΣ πολλοί κάτοικοι και φορείς των Κυκλάδων αλλά χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης