ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Που είναι τα παλιά τα χρόνια, που την ημέρα των Θεοφανείων τα βλέμματα όλης της Ελλάδας ήταν στραμμένα στην πόλη μας. Μετά τη μεταπολίτευση Κων. Καραμανλής, Ανδρ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτης δεν έλειψαν ούτε μία φορά από τη γιορτή των Φώτων, από τον Πειραιά. Γίνονταν πολιτικές δηλώσεις με νόημα και σημασία και στέλνονταν μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση είτε εντός της χώρας, είτε εκτός. Δυστυχώς χρόνο με τον χρόνο η εικόνα σβήνει, ξεθωριάζει και οι παλαιοί λένε με παράπονο «κάθε πέρσι και καλύτερα…»

Εφέτος με απόντες από την θρησκευτική γιορτή μπροστά στον προβλήτα του Αγίου     Σπυρίδωνα, του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κορυφαίων υπουργών της συγκυβέρνησης, πια ήταν τα «μηνύματα» που πέρασαν στην ελληνική κοινή γνώμη; Λιμενικοί να εμποδίζουν βουλευτή της Χρυσής Αυγής να προσέλθει στον χώρο των επισήμων επειδή στερούνταν πρόσκλησης, μερικές δεκάδες ανδρών και γυναικών να φιλιούνται σε απόσταση λίγων μέτρων από τον μητροπολίτη Πειραιά  Σεραφείμ για παλαιότερες δηλώσεις του περί ομοφυλοφιλίας, εργαζομένους των Λιπασμάτων να διαμαρτύρονται για το προ 20ετίας κλείσιμο του εργοστασίου καθώς και τον δήμαρχο Πειραιά να εξηγεί γιατί απωθήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Σε λίγα χρόνια αν ακολουθηθεί η ίδια πορεία ουδείς θα ασχολείται πλέον με τα του Πειραιά και τα όσα συμβαίνουν τέτοια ημέρα.

Βεβαίως για τη σημερινή εικόνα της πόλης έχουν βάλει το …χεράκι τους με πράξεις, παραλείψεις και δηλώσεις τοπικοί βουλευτές, δημοτικοί άρχοντες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και πλήθος συνδικαλιστών και επώνυμων του Πειραιά και της ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι δυνατόν σήμερα εν έτει 2014 δίπλα στο ανακαινισμένο Δημοτικό Θέατρο να κυριαρχεί η «κουρελαρία» του γιαπιού της Ραλλείου, ο πύργος στο λιμάνι να έχει στοιχειώσει, το κτήμα Ζαχαρίου να έχει γίνει σκουπιδότοπος, ο χώρος πίσω από το Δημοτικό (η οδός Κολοκοτρώνη) να έχει μετατραπεί σε γκαράζ – η αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 μέτρων – και οι κεντρικοί δρόμοι να μετατρέπονται σε χώρους στάθμευσης! Μόνο κάποιες ξεθωριασμένες γραμμές θυμίζουν τις πάλαι ποτέ λεωφορειολωρίδες…

Τραγικό για τον Πειραιά αποτελεί  και η αναπτυχθείσα φημολογία ότι επειδή ο δήμαρχος αποδέχθηκε πρόσφατα χορηγία του κ. Μελισσανίδη, ύψους 50.000 ευρώ για την  ανακαίνιση του Δημοτικού Θεάτρου θα βρει απέναντι του, στις προσεχείς εκλογές, ίσως τον πλέον σημαντικό παράγοντα της ναυτιλίας και του ποδοσφαίρου. Αυτό δε μπορεί να το χωνέψει (αν βέβαια συμβαίνει) κανένα πειραιώτικο μυαλό… Λοιπόν, όσοι πραγματικά αγαπάτε τον Πειραιά, από όποιο πόστο και αν είστε, αλλάξτε ρότα και βοηθήστε την πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας να βρει ξανά την  αίγλη του!.. Είναι προς όφελος όλων!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης