Με βροχή αλλά και με κρύο τους Λιμενικούς όλων των βαθμίδων τους βρίσκεις να πράττουν αυτά για τα οποία ορκίστηκαν όταν απεφοίτησαν από τις σχολές του Σώματος, δηλ. να τηρούν την τάξη στα λιμάνια και τους χερσαίους χώρους, ενώ παράλληλα να φροντίζουν έτσι ώστε να διακινούνται με απόλυτη ασφάλεια τα εκατομμύρια των επιβατών των ΕΓ/ΟΓ και όχι μόνο.
Επίσης οι Λιμενικοί, οι οποίοι σημειωτέον τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει πάνω από το 40% των μηνιαίων αποδοχών τους, με αποτέλεσμα εν έτη 2014 να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα, εργάζονται σχεδόν νύχτα-μερα για να μην συμβαίνουν έκνομες πράξεις αν την θαλάσσια επικράτεια της χώρας. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που δουλεύουν πέραν των δυνατοτήτων τους και πέραν του ωραρίου εργασίας τους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές για την υπηρεσία χρησιμοποιούν τα δικά τους μέσα αφού η “υπηρεσία” δεν τους διαθέτει ούτε καν οχήματα, ενώ και αν τα διαθέτει τα ρεζερβουάρ των καυσίμων τους δεν έχουν στάλα βενζίνη.
Κάνουν και άλλα πολλά αλλά να κάνουν και τους “πορτιέρηδες” σε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ χώρους Ε αυτό πάει πολύ, και θα πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει έτσι ώστε οι λιγοστοί υπηρετούντες λιμενικοί στο Λιμεναρχείο της Πάρου να ασχοληθούν με αυτά για τα οποία ΕΔΩΣΑΝ ΟΡΚΟ, και τα οποία δεν είναι άλλα από την δίωξη και την πάταξη κάθε παράνομης πράξης στις θάλασσες και τα λιμάνια μας.
Για να γίνω λοιπόν πιο σαφής και κατανοητός από τους ηγέτες του Λ.Σ οι οποίοι και ασφαλώς θα διαβάσουν το κείμενο του ZouglaPort και θα δώσουν την πρέπουσα διαταγή προς τον εκεί Λιμενάρχη, ο οποίος μάλλον πιέζεται από τους Τοπικούς Άρχοντες(βλέπε δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους),αλλά δεν ξέρω και από ποιους άλλους, και επιτρέπει στους άνδρες του ανεξαρτήτως βαθμού να ανοιγοκλείνουν την σιδερένια πόρτα που οδηγεί στο λιμανάκι της Νάουσας αλλά και στο Αγκυροβόλιο Τουριστικών Σκαφών, να σταματήσει αυτό το άθλιο φαινόμενο.
Και τον ΠΟΡΤΙΕΡΗ στους Δημοτικούς χώρους να κάνουν κάποιοι εκ των υπαλλήλων του οικείου Δήμου, ενώ αν αυτοί δεν επαρκούν η δεν μπορούν να προσληφθούν κάποιοι εκ των δεκάδων ανέργων Παριανών.
Δευτέρα και Τρίτη λοιπόν του Πάσχα και ο χερσαίος χώρος του Αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών της Νάουσας(κάποιοι την έχουν βαφτίσει Μαρίνα),έχει “πλημμυρίσει” από εκατοντάδες ιδιωτικά αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, ενώ κάποιοι έτρεχαν και με τα γκάζια στην τσίτα. Και αυτό με αμέριμνους περιπατητές και με ανήλικα παιδάκια που με τα ποδήλατα τους έκοβαν βόλτες πάνω-κάτω
Και βέβαια δεν έφταιγαν οι οδηγοί των αυτοκινήτων αφού η σιδερένια πόρτα-μπαρα του χερσαίου χώρου ήταν ορθάνοικτη, και ουδείς δημοτικός άρχων η υπάλληλος προειδοποιούσε τους εποχούμενους πασχαλινούς επισκέπτες της Νάουσας ότι το δημοτικό παρκινγκ είναι λίγα μέτρα πιο πάνω, και το οποίο είχε χώρο.
Και όταν διαπιστώθηκε το ΚΑΚΟ κάποιοι εκ των τοπικών αρχόντων έδωσαν εντολή στους δυο λιμενικούς του εκεί Φυλακίου να κάνουν τους ΠΟΡΤΙΕΡΗΔΕΣ.
ΚΑΙ αυτοί υπάκουσαν και άρχισαν να ανοιγοκλείνουν με το ειδικό κομπιουτεράκι την σιδερένια μπάρα, ενώ παράλληλα προειδοποιούσαν τους οδηγούς ότι η είσοδος και το παρκινγκ μέσα στον χερσαίο χώρο της Νάουσας απαγορεύεται.
Αλλά αυτή είναι δουλειά του ΔΗΜΟΥ και των υπαλλήλων του και ΟΧΙ των ένστολων του Λιμενικού Σώματος η αποστολή των οποίων είναι άλλη.
Για να μην επαναληφτεί λοιπόν το απαράδεκτο φαινόμενο του ΠΟΡΤΙΕΡΗ λιμενικού καλό θα είναι εδώ και τώρα ο Αρχηγός του Λ.Σ Αντιναύαρχος κύριος Αθανασόπουλος να δώσει εντολή οι Λιμενικοί της Πάρου να ασχολούνται μόνο με τα προβλεπόμενα καθήκοντα τους.
ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝ.

Υ.Γ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όλα αυτά τα απαράδεκτα για τους ένστολους του Λ.Π ελάμβαναν χώρα υπό το άγρυπνο βλέμμα όλων των υποψήφιων δημάρχων(και δεν είναι και λίγοι),και των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων οι οποίοι μοίραζαν απλόχερα θερμές χειραψίες όχι μόνο με τους ντόπιους αλλά και με τους πασχαλινούς επισκέπτες πιστεύοντας ότι έτσι θα τους πείσουν για να τους ψηφίσουν στις επικείμενες  αυτοδιοικητικές εκλογές.
Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα υπόσχονταν αν εκλεγούν να μετατρέψουν την όμορφη Πάρο σε πριγκιπάτο του ΜΟΝΑΚΟ αγνοώντας οι αφελείς ότι το καφεδάκι στοιχίζει μόλις 1 ευρώ και όχι 3 και 4 που στοιχίζει στα περισσότερα μαγαζιά του νησιού, και ότι στο ΜΟΝΑΚΟ η απόρριψη σκουπιδιών εκτός των ειδικών κάδων αποτελεί ποινικό αδίκημα.
Και φυσικά  ο νοών νοείτω.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης