Νάσος Πουλακίδας

Η Μάλτα πέρασε στην πρώτη θέση του ευρωπαικού νηολογίου και η χώρα μας ακολουθεί εδώ και λίγο χρονικό διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θέλετε να πληροφορηθείτε ένα στοιχείο για αυτή την ανατροπή, το οποίο το δίνει ο ίδιος ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, σε συνέντευξή του σε οικονομική εφημερίδα;

Η εγγραφή στο νηολόγιο της Μάλτας γίνεται με ένα e – mail αντιθέτως για την εγγραφή στο ελληνικό νηολόγιο απαιτούνται ούτε μία, ούτε δύο αλλά 32 υπογραφές!.. Ναι, σωστά διαβάσετε απαιτούνται 32 υπογραφές! Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο το δίνει ο Ελληνας υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ο οποίος βέβαια δεσμεύεται στην ίδια συνέντευξη ότι θα επιχειρήσει από σήμερα κιόλας να κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για μείωση της γραφειοκρατίας. “Θα δούμε μία προς μία τις κινήσεις μας και θα προσπαθήσουμε ει δυνατόν – δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια – όχι κατ’ ανάγκη να τις μειώσουμε, οι 32 να γίνουν για παράδειγμα 18 για παράδειγμα, αλλά να δούμε και την αλληλουχία της καθεμιάς υπογραφής” αναφέρει στη συνέντευξη του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ένα e – mail χρειάζεται η Μάλτα, 32 υπογραφές το εθνικό μας νηολόγιο. Μετά λέμε ότι μας φταίνε οι άλλοι και όχι ο κακός μας ο καιρός.

Κύριοι χρειάζονται ταχύτεροι μηχανισμοί υποστήριξης της σημαίας, σταθερό φορολογικό περιβάλλον και βεβαίως άρση της γραφειοκρατίας ώστε η επιστροφή πλοίων στο νηολόγιο να γίνει σύντομα. Μόνον έτσι το ελληνικό νηολόγιο θα καταστεί πάλι ελκυστικό. Οπως αναφέραμε σε πρόσφατο σημείωμα μας χρειάζεται δουλειά – δουλειά – δουλειά και όχι μεγάλα και συνήθως κούφια λόγια…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης