Τέτοιες ημέρες πέρσι γράφαμε από αυτή τη γωνιά ότι ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας του νεοσυσταθέντος υπουργείου Κ. Μουσουρούλης, έχει προθεσμία 100 ημερών για να προγραμματίσει το έργο που θα αφήσει, όταν εγκαταλείψει την υπουργική καρέκλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυστυχώς, το «έργο» που άφησε δεν τον τιμά και αυτός είναι και ο λόγος που πήρε την …άγουσα για τα βουλευτικά έδρανα. Ο νέος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παίρνει τη καυτή πατάτα της ναυτιλίας, μέσα στο κατακαλόκαιρο και το χρονικό περιθώριο που έχει, είναι μόλις 30 ημέρες. Η ακτοπλοΐα είναι στα χειρότερά της, ο θαλάσσιος τουρισμός δε μπορεί να περιμένει, οι ποντοπόροι αγωνιούν, η κρουαζιέρα θέλει στήριξη, οι ναυτικοί βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται, το ΝΑΤ να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, οι συντάξεις να γίνονται συντάξεις πείνας και το Λιμενικό Σώμα να χρειάζεται ριζικά μέτρα αναδιοργάνωσης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης έχει καλή επαφή με την ακτή Μιαούλη διότι ως υπεύθυνος του τομέα ναυτιλίας της «Ν.Δ» πριν από λίγα χρόνια γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις.

Πρέπει αμέσως μετά την ορκωμοσία του να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους γραμματείς του υπουργείου και να βρουν εκείνες τις λύσεις για το καλό της ναυτιλίας, του υγιούς αυτού κλάδου της εθνικής μας οικονομίας. Αν αρχίσει τις συσκέψεις επί συσκέψεων, τη δημιουργία επιτροπών για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, ε, τότε το πουλάκι θα έχει πετάξει και θα επαληθεύσει αυτούς που λένε πως «όσοι δε σκέπτονται, συσκέπτονται»!

Ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας είναι νέος άνθρωπος, πιστεύουμε με όρεξη για δουλειά. Τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού που έρχονται ας φροντίσει να κάνει κύρια κατοικία του, το υπουργικό γραφείο διότι ο χρόνος είναι περιορισμένος, τα προβλήματα τρέχουν και οι λύσεις πρέπει να δοθούν εδώ και χθες.! Ούτε κάν εδώ και τώρα!.. Τόσο απλά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης