Για την ανασυγκρότηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ψηφίστηκε πρόσφατα ο Νόμος4150.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία από τις αποφάσεις που ελήφθησαν είναι και αυτή της μείωσης των γραμματέων, από τέσσερις σε …τρεις!.. Μάλιστα, τόσο καλά. Μέχρι ανακοίνωση εκδόθηκε για τη μείωση των γραμματέων. Ο μέχρι πρότινος, λοιπόν, γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθαν. Χριστόπουλος διορίζεται γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής στη θέση του πρώην πρύτανη του Πολυτεχνείου Κων. Μουτζούρη, ο οποίος αναμένεται να πάρει τη θέση του επικεφαλής της νεοσύστατης Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Πάντως στη θέση τους εξακολουθούν να παραμένουν ο γενικός γραμματέας του ΥΕΝ Αθαν.  Μπούσιος και ο αντίστοιχος Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Σπιλάνης.

Είναι η πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση που το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πορεύεται με τέσσερις και τώρα τρεις γραμματείς. Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό αυτής της απόφασης αλλά και το τι προσφέρουν, σε τελική ανάλυση, οι κύριοι γραμματείς. Την ώρα που χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι απολύονται ή τίθενται σε διαθεσιμότητα, ουδείς μπορεί να δώσει λογική εξήγηση για τον διορισμό τόσων γραμματέων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι,  δυστυχώς, δεν επιτυγχάνεται η ανασυγκρότηση, ούτε μειώνονται τα δημόσια έξοδα. Επί ολόκληρες δεκαετίες, με Γιώργο Κατσιφάρα, Στ.Σουμάκη, Χρ. Παπουτσή, Μαν. Κεφαλογιάννη,Αρ. Παυλίδη, Γ. Πασχαλίδη το υπουργείο Ναυτιλίας πορεύτηκε με έναν υπουργό και έναν γενικό γραμματέα και πέτυχε το θαύμα της ελληνικής ναυτιλίας. Τώρα, έναν χρόνο μετά την επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και με πλειάδα γραμματέων, τα αποτελέσματα δεν νομίζω ότι είναι και τα καλύτερα.

Χρειάζονται πιο τολμηρά και γενναία βήματα στη χάραξη της ναυτιλιακής πολιτικής, ώστε η ναυτιλία πραγματικά να αποτελέσει τον οδηγό της Ελλάδας (μαζί με τον τουρισμό)όπως ανέφερε προ ημερών από το βήμα του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Χρειάζονται ρήξεις και σοβαρές αποφάσεις για την ανασυγκρότηση και όχι ημίμετρα, τύπου μείωσης ενός γραμματέα…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης