Δουλειά δεν είχε ο …διάολος και έβαζε τα παιδιά του να τσακώνονται, λέει ο θυμόσοφος λαός. Ετσι και οι “εγκέφαλοι” του υπουργείου Οικονομικών και δη της γραμματείας των φορολογικών εσόδων, άλλη δουλειά δεν έχουν από το πως θα ξετινάξουν τους όποιους εργαζόμενους έχουν ακόμα απομείνει με δουλειά…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντός των προσεχών εβδομάδων θα σταλούν περίπου 2,5 εκατομμύρια “ραβασάκια” σε οφειλέτες της εφορίας οι οποίοι χρωστάνε μικροποσά. Οσοι δεν έχουν πληρώσει φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, χαράτσι ΔΕΗ, κλήσεις τροχαίας, κλήσεις δημοτικής αστυνομίας, διόδια ακόμη και πρόστιμα από μη ακύρωση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνιών, κινδυνεύουν να χάσουν μισθούς και συντάξεις!

Η εφορία μπορεί να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία, π.χ. καταθέσεις, το 20% των ημερομισθίων και το 25% μηνιαίου μισθού ή σύνταξης εφόσον είναι άνω των 1.000 ευρώ.

Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών ληξιπρόθεσμα χρέη έως 3.000 ευρώ έχουν 2,3 εκατ. οφειλέτες, 100.000 οφειλέτες έχουν χρέη έως 300.000 ευρώ, 5.770 έχουν οφειλές έως 1.000.000 ευρώ και 1.500 οφείλουν πάνω από ένα εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντί οι “εγκέφαλοι” να ανακοινώσουν μέτρα για να βρει ο κόσμος δουλειά, αντί να μειώσουν τον ΦΠΑ στα είδη εστίασης και να πάρουν μέτρα ανακούφισης, το μόνο που κάνουν είναι το πως να βάλουν ακόμη πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη των “υποζυγίων”. Πως να αντέξει ο κόσμος από τη φορολογία αφού, κυριολεκτικά, έχει γονατίσει; Οταν ο φορολογούμενος δεν έχει να πληρώσει το ενοίκιο του και οφείλει 500 ευρώ στην εφορία, τι κατάσχεση να κάνουν οι “εγκέφαλοι” στον μισθό και στη σύνταξη;

Ενδεικτικό της οικονομικής αδυναμίας των πολιτών αποτελεί το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ 550.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Κύριοι του υπουργείου Οικονομικών συνέλθετε και βρείτε τρόπους οικονομικής ανακούφισης των φορολογούμενων και μη καταφεύγετε στην εύκολη λύση της αφαίμαξης μέσω κατασχέσεων. Ηθελα να ήξερα δεν κυκλοφορείτε στους δρόμους, δεν βλέπετε, δεν ακούτε για τα εκατομμύρια των συνανθρώπων σας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας; Αν νομίζετε ότι θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία με κατασχέσεις για οφειλές των 300 και 700 ευρώ είστε νυχτωμένοι!..

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης