Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ : 48 υπάλληλοι στο δρόμο. Αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΝΑ

Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ : 48 υπάλληλοι στο δρόμο. Αποδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΝΑ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, 18:14


Ο υπεύθυνος της ΕΕΚΕ Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και βουλευτής Α΄Πειραιά & Νησιών του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, με αφορμή τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

«Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου εκτελώντας τις εντολές των δανειστών και υπακούοντας στα νεοφιλελεύθερα δόγματα της πλήρους ιδιωτικοποίησης των δραστηριοτήτων του δημόσιου τομέα στέλνει στην ανεργία χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους με το πρόσχημα της κινητικότητας. Σήμερα ακόμα και ο πιο πιστός οπαδός των κυβερνητικών εταίρων δεν μπορεί παρά να εκλάβει ως κακόγουστο αστείο το επιχείρημα ότι οι διαθεσιμότητες σκοπεύουν στην αναδιοργάνωση του δημοσίου τομέα για την καλύτερη λειτουργία του. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο συστάθηκε με πανηγυρικό τρόπο πριν από ένα χρόνο και σήμερα, μέσα από ένα κύμα συνεχόμενων διαθεσιμοτήτων, βαδίζει στην πλήρη αποδιοργάνωση και στη διάλυση των υπηρεσιών του. Δεν έφταναν οι 23 διαθεσιμότητες πολιτικών υπαλλήλων του ήδη υποστελεχωμένου Υπουργείου που πραγματοποιήθηκαν το χειμώνα και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου γνωστοποιεί τη διαθεσιμότητα επιπλέον 48 υπαλλήλων διαφόρων ειδικοτήτων με επιστολή του στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Η επιλογή για το νέο κύμα διαθεσιμοτήτων στερείται στοιχειώδους τεκμηρίωσης αφού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης το Μάρτιο, μετά την αξιολόγηση των δομών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου έκρινε ότι απαιτούνται 590 υπάλληλοι για τη λειτουργία του. Σήμερα που στο Υπουργείο υπηρετούν 594 υπάλληλοι με ποια λογική επιλέγεται η απομάκρυνση 48 εργαζομένων;  Οι Υπουργοί μη σεβόμενοι ακόμα και τις υπογραφές τους στις αποφάσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης θέτουν σε διαθεσιμότητα πολλοί περισσότερους εργαζόμενους από τον αριθμό που οι ίδιοι είχαν αξιολογήσει ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν. Πιστοί εντολοδόχοι των δανειστών θυσιάζουν την αξιοπιστία τους και δεν διστάζουν να αποδιοργανώσουν και να διαλύσουν λειτουργικά ένα Υπουργείο για το οποίο ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κάνει προεκλογικά σημαία την ανασύσταση του. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμα φορά δηλώνει πως θεωρεί αυτές τις απολύσεις παράλογες και παράνομες και έξω από κάθε στόχο ανασυγκρότησης της δημόσιας διοίκησης και συντάσσεται με τους εργαζόμενους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και όλων των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της διάλυσης του δημόσιου τομέα και των απολύσεων».  

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013, 18:18


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα