Φαίνεται ότι το να είσαι υποψήφιος αυτή την συγκεκριμένη πολιτική στιγμή, είναι δίκοπο μαχαίρι! Ενώ στις προηγούμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση, οι περισσότεροι υποψήφιοι σχεδόν …ξημεροβραδιαζόντουσαν στα κομματικά γραφεία μέχρι να πάρουν το χρίσμα, τώρα το αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι.
Αφήνουμε τον Γενάρη πίσω μας και μπαίνουμε στον Φλεβάρη και ενώ λίγο πολύ όλοι μας ξέρουμε ποιοι θέλουν ή δεν θέλουν να είναι δήμαρχοι, κανείς δεν παίρνει την πρωτοβουλία να το ανακοινώσει ξεκάθαρα!
Εκτός κάποιων εξαιρέσεων, οι περισσότεροι παρακολουθούν τα γεγονότα, τις εξελίξεις και τις … δημοσκοπήσεις, αλλά κυρίως τις προθέσεις των επιτελείων των κομμάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Πειραιά για παράδειγμα δεν ακούγεται το παραμικρό!
Κι ενώ για την Αθήνα «παίζει» ανοιχτά το όνομα του πρώην Νικήτα Κακλαμάνη, ο ίδιος φαίνεται λένε οι πληροφορίες να μην θέλει το χρίσμα από τη ΝΔ, και με αφορμή την κριτική που έχει ασκήσει τόσο καιρό κατά της πολιτικής λιτότητας.
Κι αν για την Αθήνα το ντέρμπι είναι αμφίρροπο, σε μια ενδεχόμενη «σύγκρουση, Κακλαμάνη-Καμίνη-Κασιδιάρη, στον Πειραιά, τι;
Έχουμε ξαναγράψει εδώ, το προβάδισμα που έχει έναντι των άλλων υποψηφίων ο νυν Δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, όμως ο ίδιος ακόμη δεν έχει ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος(πράγμα σχεδόν αδύνατο) κι αν κυρίως θα δεχτεί να υποστηριχτεί από το κυβερνών κόμμα. Βέβαια κάποιος θα πει τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια, ωστόσο το κριτήριο του κόσμου στις Δημοτικές, είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό στις εθνικές εκλογές.
Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν, είναι στον Πειραιά, ποιοι θα είναι υποψήφιοι; Θα είναι και πάλι ο Β. Μιχαλολιάκος; Κι αν ναι θα είναι ανοιχτά με τη ΝΔ και τι ποσοστό θα πάρει και στη μία και στην άλλη περίπτωση;
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως «άφθαρτο» κόμμα αφού δεν έχει αναλάβει ποτέ εξουσία, ποιον θα ανακοινώσει; Θα είναι πρόσωπο από τα «σπλάχνα» του ή θα προτείνει πρόσωπο κοινής αποδοχής;
Ο νεαρός Σήφης Βουράκης που ασχολείται καιρό με τα κοινά, θα καταφέρει να μπει δυνατά στο υπάρχον πολιτικό σκηνικό; Αν και προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, κατεβαίνει ανεξάρτητος.
Σε κάθε περίπτωση, κοντός ψαλμός αλληλούια!
Οι Δημότες που είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσουν και με βάση την οικονομική τους επιβάρυνση των κυβερνητικών πολιτικών-κακά τα ψέματα- θ α πρέπει να γνωρίζουν και κυρίως να ξέρουν τις δεσμεύσεις των προσώπων που θα δουλέψουν για τη πόλη τους.
Αν και εδώ που τα λέμε όταν τα πάντα κρίνονται από τον κεντρικό κουμπαρά του υπουργείου οικονομικών, οι επιλογές και οι λύσεις των αυτοδιοικητικών είναι περιορισμένες.
Αν πάλι η ψήφος των πολιτών είναι ψήφος διαμαρτυρίας, τότε θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα, πως τα ψέματα τελείωσαν. Και τα κόμματα θα καταλάβουν ότι οι πολίτες αυτής της χώρας, τους επιλέγουν για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του τόπου και όχι τις πολιτικές των ανόητων τεχνοκρατών!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης