Toν ξυλοδαρμό δημοσιογράφου της «Jerusalem Post» στην Αθήνα καταγγέλλει σήμερα η δημοφιλής ισραηλινή εφημερίδα.

Το βίαιο περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Ιουνίου, στις 20.00. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η ταυτότητα των δραστών, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ρατσιστική επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάτοικοι της περιοχής, που δεν κατονομάζονται, εικάζουν μάλιστα ότι πίσω από τον ξυλοδαρμό κρύβονται μέλη εξτρεμιστικής οργάνωσης, καθώς, όπως λένε, πολλές φορές στο παρελθόν έχουν γίνει μάρτυρες ανάλογων επιθέσεων κατά αλλοδαπών.

Το δημοσίευμα που αφορά στην επίθεση στον δημοσιογράφο συνοδεύεται και από σχετικό video, το οποίο τράβηξε ο ίδιος ο δημοσιογράφος που δέχθηκε την επίθεση. Όπως καταγγέλλει, του επιτέθηκε μια ομάδα μασκοφόρων που κρατούσαν λοστούς.

Στο video, μάλιστα, εμφανίζεται άνθρωπος που προφανώς εκπροσωπεί τον Ισραηλινό δημοσιογράφο, ο οποίος δέχθηκε την επίθεση, να καλεί τηλεφωνικά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής για μια δήλωση. Στην αρχή, όπως λέει, του κλείνουν το τηλέφωνο. Στη δεύτερη προσπάθεια, φαίνεται να συνομιλεί με τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος μονοπωλεί σήμερα το ενδιαφέρον μετά το επεισόδιο στο πάνελ πρωινής εκπομπής. Όταν ο άνδρας τού αναφέρει ότι μιλά εκ μέρους Ισραηλινού δημοσιογράφου της «Jerusalem Post», εισπράττει την απάντηση ότι η Χρυσή Αυγή δεν συνομιλεί με ανθρώπους από το Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε το video:

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης