ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατώτερη των περιστάσεων ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του TOP-16 της Euroleague, με συνέπεια να κάνει «ποδαρικό» με το… αριστερό στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες έχασαν την Πέμπτη με 82-74 από την Κάχα Λαμποράλ, βλέποντας το σερί των 16 συνεχόμενων νικών σε Ελλάδα και Ευρώπη να τερματίζεται στη Βιτόρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν κακή εμφάνιση στο αποψινό παιχνίδι, παρουσίασαν σημαντικές αδυναμίες στην άμυνα (κυρίως κοντά στη ρακέτα) και το… πλήρωσαν από τους Ισπανούς που έφτασαν σε μία ανέλπιστα εύκολη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δήμιος» για τους πρωταθλητές Ελλάδας ήταν ο Ματσιέι Λάμπε, που έκανε… πάρτι κάτω από την ρακέτα των Πειραιωτών, σημειώνοντας 25 πόντους. Από τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, ξεχώρισε ο Βασίλης Σπανούλης με 18 πόντους και ο Πέρο Άντιτς με 13.

Ο αγώνας

Η ομάδα του Μπαρτζώκα αιφνιδιάστηκε από την Κάχα Λαμποράλ και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων, που με κύριους εκφραστές των επιθετικών προσπαθειών τους, τους Λάμπε και Όλεσον προηγήθηκαν 13-4 στο 4ο λεπτό.

Στη συνέχεια πάντως πήρε το… όπλο του ο Βασίλης Σπανούλης και με τους εννέα διαδοχικούς πόντους του έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης για την ελληνική ομάδα.

Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» με ένα εντυπωσιακό επιμέρους 20-4 βρέθηκαν στο +6, κάνοντας το σκορ 24-17, για να μειώσει στην εκπνοή του δεκαλέπτου ο Νοτσιόνι σε 24-19.

Στη δεύτερη περίοδο, τα τρίποντα των Λο, Αντιτς και Περπέρογλου κράτησαν τον Ολυμπιακό σε απόσταση ασφαλείας, εντούτοις οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαλάρωσαν στα τελευταία δύο λεπτά του δεκαλέπτου, δίνοντας στους γηπεδούχους την ευκαιρία να μειώσουν στους τέσσερις πόντους (40-44).

Το δεύτερο ημίχρονο έμελλε να είναι πραγματικός… εφιάλτης για τους Πειραιώτες. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπόρεσαν να βρουν «αντίδοτο» στο μαρκάρισμα του Λάμπε, ο οποίος με 9 διαδοχικούς πόντους άλλαξε τον ρου του παιχνιδιού.

Οι Ισπανοί, με μπροστάρη λοιπόν τον Πολωνό σέντερ, προηγήθηκαν στο 25′ με 54-50 και εκμεταλλευόμενοι τα λάθη και χαμένα ριμπάουντ του Ολυμπιακού έφτασαν στο +12 (67-55), μετά από τρίποντο του Σαν Εμετέριο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τρία διαδοχικά τρίποντα, δια χειρός Σπανούλη, Άντιτς και Παπανικολάου στις αρχές της τέταρτης περιόδου μείωσαν σε 72-64, εντούτοις στη συνέχεια ανέλαβε και πάλι δράση ο Λάμπε, που βοήθησε την ομάδα του να ξεφύγει στο σκορ, κάνοντας το 77-64 στο 35′.

Στα εναπομείναντα λεπτά οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο ήταν ήδη αργά, καθώς η πλάστιγγα του αγώνα είχε γείρει ολοκληρωτικά προς τη μεριά της Κάχα Λαμποράλ, που εν τέλει επιβλήθηκε με 82-74.

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 40-44, 67-55, 82-74

Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ):
Κουκ, Νοτσιόνι 11(1), Μ. Μπιέλιτσα, Σαν Εμετέριο 6(2), Πλάις 5, Ερτέλ 13(1), Όλεσον 15(1), Λάμπε 25, Ν. Μπιέλιτσα 5(1), Κουζέρ 2.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 5, Άντιτς 13(3), Σπανούλης 18(2), Περπέρογλου 7(1), Μαυροειδής, Πάουελ, Γκετσεβίτσιους 5(1), Πρίντεζης 10, Παπανικολάου 10(2), Μάντζαρης.

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης