Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, δεδομένης της ειλημμένης απόφασης περί μεταφοράς των Δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο του Κεράνη επί της Λεωφόρου Θηβών στον Ρέντη, ανακοινώνει τα εξής:

Δεν μπορούμε να διανοηθούμε το λόγο για τον οποίο τα Δικαστήρια Πειραιά μετακομίζουν στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία του εμπορικού κόσμου του Πειραιά, για τα αρνητικά αποτελέσματα που θα επιφέρει η απομάκρυνσή τους από την πόλη μας, καθώς θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό συνδυαστικά με την ανεξέλεγκτη πλέον ένταση της οικονομικής ύφεσης, θα αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα στο σκληρά δοκιμαζόμενο πειραϊκό εμπόριο, που βιώνει μια πρωτοφανή κρίση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια περίοδο όπου βρίσκονται σε εξέλιξη κάποια απαραίτητα σοβαρά έργα υποδομής για τον Πειραιά (π.χ. Μετρό), ώστε να αποκτήσει το ρόλο που δικαιούται και να προχωρήσει ως μητροπολιτική πόλη-λιμάνι, η μεταφορά των Δικαστηρίων, που για ουσιαστικούς λόγους είθισται να δεσπόζει στο κέντρο μιας πόλης, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει αρνητικές μελλοντικές επιπτώσεις, οι οποίες θα είναι άμεσα ορατές.

Μας ανησυχούν επίσης ιδιαίτερα στην μεγάλη προσπάθεια περικοπής των εξόδων του Δημοσίου, οι επιπλέον δαπάνες μεταφοράς & διαμόρφωσης, αλλά και ένα ακόμη ακριβό ενοίκιο, που θα επιβαρύνει περαιτέρω τον Έλληνα φορολογούμενο, όπως επίσης και η έλλειψη μελέτης κυκλοφοριακής  επιβάρυνσης και μεταφορών προς το συγκεκριμένο σημείο.

Απορούμε τέλος, γιατί ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά κατέληξε στην συγκεκριμένη λύση και δεν φρόντισε να αξιοποιηθούν κάποια αναξιοποίητα κτίρια στο κέντρο της πόλης, τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα Δικαστήρια Πειραιά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καλούμε τον Δήμαρχο της πόλης και όλους τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς να πάρουν θέση στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης