Απεβίωσε ο Ευστάθιος Μπάτης

Απεβίωσε ο Ευστάθιος Μπάτης

Απεβίωσε σήμερα, πλήρης ημερών, ένας από τους μακροβιότερους Έλληνες ναυτιλιακούς δημοσιογράφους, ο Ευστάθιος Μπάτης.

Ο Ευστάθιος Μπάτης κατά τη μακρόχρονη θητεία του στη δημοσιογραφία ασχολήθηκε με θέματα του πλοίου και με τη ζωή του Έλληνα ναυτικού από τις στήλες του ημερήσιου αθηναϊκού Τύπου ως ναυτιλιακός συντάκτης, καθώς και από τους κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με την εκπομπή «Ελληνική Θάλασσα».
 
Σχολιογράφος στο περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», ιδρυτής και αρθρογράφος του περιοδικού «Αργώ» για 25 χρόνια, παρακολούθησε από κοντά και κατέγραψε τις κυριότερες φάσεις της εντυπωσιακής πορείας της ελληνικής ναυτιλίας, ολόκληρο το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Ο εκλιπών μετά την αποχώρηση του από την ενεργό δράση ασχολήθηκε έντονα με το συγγραφικό έργο, έχοντας να παρουσιάσει μια ιδιαίτερα αξιόλογη εργασία με 14 συνολικά συγγραφικά πονήματα που όλα τους είχαν ως επίκεντρο την θάλασσα και την πορεία του έθνους μέσα σε αυτήν.

Ο Ευστάθιος Μπάτης υπήρξε ένας εκ των πλέον ένθερμων υποστηρικτών της online ναυτιλιακής εφημερίδας TheSeaNation, μετέχοντας με δημιουργικό και καταλυτικό τρόπο, τόσο με την αρθρογραφία του, όσο και με τις «πατρικές» συμβουλές του με είχαν ένα και μοναδικό σκοπό, την συνεχή βελτίωση της.

Υπήρξε μέλος της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, συνεργάτης της Επιτροπής Δημοσίων Σχέσεων της ΕΕΕ, σύμβουλος τύπου σε γνωστά ναυτιλιακά συγκροτήματα, μέλος της Ναυτιλιακής Λέσχης, ενώ κατά περιόδους είχε διατελέσει σύμβουλος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου για τη ναυτιλία, της Νέας Δημοκρατίας.

πηγή: The sea nation

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 22:21


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα