Δρίτσας: «Ο χειριστής του ταχύπλοου ήταν έμπειρος»

Δρίτσας: «Ο χειριστής του ταχύπλοου ήταν έμπειρος»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016, 09:15
Την αναθεώρηση των κανονισμών ασφαλείας στη θάλασσα προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θόδωρος Δρίτσας, στον απόηχο του τραγικού ναυτικού δυστυχήματος της Αίγινας, που είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

«Από μια ηλικία και μετά η ικανότητα του οδηγού πρέπει να ελέγχεται ανά έτος, όχι ανά τριετία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δρίτσας​
Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Δρίτσας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει σήμερα νομικός περιορισμός σε ό,τι αφορά την ταχύτητα πλεύσης» και συμπλήρωσε ότι «πρέπει να υπάρχει όριο ταχύτητας για τα περάσματα καθώς δεν νοείται να μην υπάρχει νομικός περιορισμός».

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας επανέλαβε ότι ο 77χρονος Θρασύβουλος Λυκουρέζος είναι ένας «κατά τεκμήριο έμπειρος χειριστής».

«Εδώ και αρκετές δεκαετίες είχε άδεια, είχε δικό του σκάφος, ήταν γνωστός στο νησί και είχε γνώση του χώρου. Δεν ήταν Αιγινήτης αλλά τακτικός επισκέπτης της Αίγινας» ανέφερε.

Επιπλέον, τόνισε ότι επανεξετάζεται όλο το πλαίσιο αδειοδότησης της ικανότητας κυβέρνησης σκάφους από οποιονδήποτε παίρνει άδεια, υπογραμμίζοντας πως «δεν δικαιολογείται να μην υπάρχει άδεια για τη μικρή ιπποδύναμη».

«Από μια ηλικία και μετά η ικανότητα του οδηγού πρέπει να ελέγχεται ανά έτος, όχι ανά τριετία» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:
Δρίτσας: «Θα δοθούν απαντήσεις»


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2016, 09:22


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα