Οι  Δημοτικές εκλογές αποτελούν «μακρινό» παρελθόν, το καλοκαιράκι μας άφησε και ο κόσμος έχει μπει στην «τρελή» καθημερινότητά του.
Αν και η πολιτική επικαιρότητα δεν μας αφήνει σε ησυχία και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι κάτι παραπάνω από πιθανό, στον Πειραιά οι δημότες δειλά δειλά και αναπόφευκτα κάνουν συγκρίσεις ανάμεσα στην παλιά και τη νέα Δημοτική Αρχή.
Είναι προφανές πως είναι αρκετά νωρίς να κρίνει κανείς τον νέο Δήμαρχο, όμως δεν λείπουν και οι πρώτες συζητήσεις, που κανείς δεν ξέρει αν θα εξελιχθούν σε φωνές, ανάμεσα στους κατοίκους αυτής της πόλης.
Αν πάμε σε εθνικές εκλογές δε, τότε θα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το ποιον από την Νέα Δημοκρατία, θα στηρίξει ο Πειραιώτης. 
Τον Βασίλη Μιχαλολιάκο που όσο κι αν λέει ότι δεν θα ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, το πιο πιθανό είναι να είναι υποψήφιος; Τον γαμπρό του Κώστα Κατσαφάδο; Ή τον Κ. Αρβανιτόπουλο ο οποίος κατά τη διάρκεια των Δημοτικών εκλογών είχε πάρει σαφή θέση υπέρ του Γ. Μώραλη;
Και ο Δήμος Πειραιά, ποιον θα στηρίξει έμμεσα ή άμεσα;
Οι συζητήσεις σε καφενεία και … κλειστά γραφεία με πολιτικές «ζυμώσεις» είναι έντονες το τελευταίο διάστημα. Κι αν στην Β Αθήνας έχουν βγει ήδη τα μαχαίρια γνωρίζοντας ότι οι έδρες δεν … φτάνουν για όλους, στον Πειραιά θα γίνει κυριολεκτική «σφαγή».
Ζ.Σ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης