Ένας νέος θεσμός ξεκίνησε στη Σουηδία, όπου με onlineψηφοφορία επιλέχθηκαν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί και καταλύματα στην Ελλάδα, από τους Σκανδιναβούς επισκέπτες μας.

Mία υπέρλαμπρη τελετή ολοκλήρωσε την απονομή των πρώτων βραβείων GREEKTRAVELAWARDSστην Στοκχόλμη, στις 14 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης στην αίθουσα GoldenHall, με πρωταγωνιστές τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και ξενοδοχεία της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΤοCastelliHotel κέρδισε τη θέση για τη Ζάκυνθο στην κατηγορία των Eco-Hotel, και αντιπροσώπευσε με τιμή το υπέροχο νησί μας.

14.870  Σουηδοί, Δανοί και Νορβηγοί ταξιδιώτες επέλεξαν τους αγαπημένους τους προορισμούς, σε μια διαδικασία που διήρκησε περίπου 3 μήνες στα μεγαλύτερα Σκανδιναβικά ΜΜΕ. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε  με τη λαμπρή τελετή απονομής βραβείων στο GoldenHall, στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης με μέγα χορηγό τον ΕΟΤ. Να σημειωθεί πως η ίδια «ολόχρυση» αίθουσα στεγάζει την τελετή των βραβείων Nobel!

Παρόντες οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου Castelli στον Άγιο Σώστη, κα Μαρία Λούγαρη και κος Αντώνης Νικολουδάκης, κέρδισαν το BronzeAward στην κατηγορία των «φιλοπεριβαλλοντικών» ξενοδοχείωνEco-Hotel!!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το βάθρο της βράβευσης, ο κος Νικολουδάκης τόνισε:«Είναι μια ιδιαίτερη τιμή για το ξενοδοχείο μας, και το νησί της Ζακύνθου: ο σεβασμός του περιβάλλοντος είναι βασικός παράγοντας επιλογής καταλύματος αλλά και προορισμού για το κοινό της Σκανδιναβίας, και το 2018 η αγορά αυτή ήταν η 4η πιο σημαντική για τον τουρισμό της Ζακύνθου»!!!

Και συνέχισε, «Το περιβάλλον είναι η βάση πάνω στην οποία χτίζεται η τουριστική εμπειρία, από το πιο απλό ως το πολυτελέστερο κατάλυμα. Ο σεβασμός στο περιβάλλον δείχνει  το σεβασμό που έχουμε και για τους επισκέπτες μας. Διανύουμε την 4η δεκαετία στον τουρισμό, σαν οικογένεια, και δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε τις ίδιες αξίες: σεβασμός στο περιβάλλον, στη Ζάκυνθο, στον επισκέπτη, στην υποσχόμενη ποιότητα.»

Το βραβείο του Castelli προλόγισε η αντιπρόεδρος της Apollo Travel Group και Εμπορική Διευθύντρια της DER κα NinaHornewall, με παρουσία δεκαετιών στην τουριστική αγορά της Ζακύνθου.

Ιδιαίτερα τιμητική παρουσία στα βραβεία είχαν ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Σουηδία, καθώς και κορυφαίοι εκπρόσωποι του ΕΟΤ – ο Χρυσός Χορηγός των βραβείων.

Οικοδέσποινα της εκδήλωσης ήταν η κα Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, βραβευμένη και διεθνώς καταξιωμένη δημοσιογράφος, συγγραφέας και παρουσιάστρια, ενώ από την τουριστική βιομηχανία της Σουηδίας βραβεία έδωσαν μερικοί από τους σημαντικότερους εκπροσώπους και στελέχη των μεγαλύτερων tour operators όπως η εμπορική διευθύντρια και αντιπρόεδρος ApolloTravelGroup, κορυφαία στελέχη της TUI, και άλλων τουριστικών φορέων.

Τα GREEKTRAVELAWARDSείναι τα πρώτα και μοναδικά βραβεία για τον ελληνικό τουρισμό στην Σκανδιναβία, όπου Σουηδοί, Νορβηγοί και Δανοί επισκέπτες ψήφισαν και επιβράβευσαν τους αγαπημένους τους προορισμούς και καταλύματα ανά την Ελλάδα. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν και προσμετρήθηκαν κατά το 50% της συνολικής βαθμολογίας με έγκυρες ψήφους 8.120 Σουηδοί, 2.500 Δανοί και 4.250 Νορβηγοί. Για το υπόλοιπο 50% της βαθμολογίας οι ψήφοι δόθηκαν από τα μέλη της κριτικής επιτροπής, εξέχουσες προσωπικότητες του Σουηδικού τουριστικού επιχειρηματικού κόσμου των media, και διακεκριμένοι Έλληνες της Σουηδίας, πρεσβευτές της χώρας και των αξιών μας. Τα αποτελέσματα των νικητήριων προορισμών και ξενοδοχείων όπως ανακοινώθηκαν και βραβεύτηκαν στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης, είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://www.greektravelawards.org/index.php/winners

Το βραβείο των GREEKTRAVELAWARDS απεικονίζει την Εστία, τη δύναμη και ψυχή της Ελλάδας. Η θεά πίσω από τους θεούς. Το αρχετυπικό σύμβολο της Ελληνικής φιλοξενίας. Το σύμβολο της αφιέρωσης και της προσφοράς. Διατηρεί αναμμένη την φλόγα της φιλοξενίας από τα αρχαία χρόνια  και για πάντα. Η «Φιλοξενία», σε Γραμμική Β, γίνεται μέρος του βραβείου. Ένα βραβείο, ζωντανό κομμάτι της Ελλάδας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του GoldenHallτου Δημαρχείου της Στοκχόλμης παρουσία είχαν όλοι οι διαγωνιζόμενοι προορισμοί και καταλύματα ανά την Ελλάδα, καθώς και σημαντικά στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σουηδίας και της Σκανδιναβίας.

Μεγάλος χορηγός, GoldSponsor, τωνGREEKTRAVELAWARDS είναι ο ΕΟΤ, και διοργανωτής η NorthEvents.  Τα βραβεία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Στοκχόλμη, του ΣΕΤΕ, της FedHATTA, του ΞΕΕ και του ΠΟΞ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης