Επαγγελματική Πιστοποίηση Διεθνούς Αναγνώρισης στη Ναυτιλία

Επαγγελματική Πιστοποίηση Διεθνούς Αναγνώρισης στη Ναυτιλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 15:13

Το Institute of Chartered Shipbrokers Greek Branch διανύει για 7η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης και πιστοποίησης ναυτιλιακών στελεχών μέσω του ICS Membership, σημάδι επαγγελματισμού και καταξίωσης στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. Το ICS Greek branch λειτουργεί υπό την διοίκηση του Hellenic Management Centre, το οποίο αποτελεί επίσημα εξουσιοδοτημένο εξεταστικό και εκπαιδευτικό κέντρο του ICS στην Ελλάδα. To Ιnstitute of Chartered Shipbrokers, ως ο μοναδικός διεθνώς αναγνωρισμένος επαγγελματικός οργανισμός που εκπροσωπεί shipbrokers, ship managers και agents από όλο τον κόσμο, παρέχει επαγγελματική γνώση και κατάρτιση σε ναυτιλιακούς επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων. Tο επαγγελματικό πρόγραμμα εκπαίδευσης - ICS Professional Maritime Diploma - έχει δημιουργηθεί με γνώμονα τις απαιτήσεις του κλάδου της ναυτιλίας, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες της και βοηθά στην επαγγελματική ανάπτυξη και καταξίωση των ναυτιλιακών στελεχών.

Είναι ειδικά προσανατολισμένο και σχεδιασμένο για να προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για τις εξετάσεις του ΙCS που οδηγούν στην απόκτηση της ιδιότητας του μέλους (ICS Membership). H ιδιότητα μέλους του ICS αποτελεί εγγύηση επαγγελματισμού στη διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα και παρέχει τη δυνατότητα διασύνδεσης και επικοινωνίας με τη διεθνή ναυτιλιακή αγορά μέσω του εκτεταμένου δικτύου των μελών του (3.500 μέλη σε 26 παραρτήματα παγκοσμίως). Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατοχή ιδιότητας μέλους του ΙCS αναγνωρίζεται από τα περισσότερα Βρετανικά Πανεπιστήμια ως πανεπιστημιακό πτυχίο για όποιον επιθυμεί να εγγραφεί σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Όπως αναφέρει η Διευθύντρια του ICS, κυρία Ναταλία Μαργιώλη – Κομνηνού, «το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε ναυτιλιακά στελέχη, πτυχιούχους ναυτιλιακών, οικονομικών και πολυτεχνικών τμημάτων που θέλουν να ενταχθούν δυναμικά στο χώρο.

Η δομή του προγράμματος», συνεχίζει, «περιλαμβάνει δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα: στο πρώτο εξάμηνο τα μαθήματα είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους και είναι γενικής κατεύθυνσης και στο δεύτερο εξάμηνο οι υποψήφιοι επιλέγουν ειδίκευση σε ένα από τα ακόλουθα: Shipbroking and Chartering Practice, Ship Operations & Management, Maritime Economics / Finance και Maritime Law.

Οι εισηγητές», καταλήγει, «είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου που συνδυάζουν πολυετή επαγγελματική και διδακτική εμπειρία καθώς και σημαντικές ακαδημαϊκές σπουδές».

Το πρόγραμμα ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2012 και διαρκεί μέχρι τα μέσα Απριλίου.

Οι διαλέξεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα-Τετάρτη / Τρίτη-Πέμπτη), 19:00-21:30 στις εγκαταστάσεις του Hellenic Management Centre στο κέντρο του Πειραιά.

Οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 έχουν ήδη ξεκινήσει και διαρκούν μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου .

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012, 15:13


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα